Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Αλβανοί Σκοπίων λένε ότι δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα της απογραφής…

Αντιδράσεις υπάρχουν στους αλβανικούς κύκλους στη Βόρεια Μακεδονία, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, για την επικείμενη απογραφή πληθυσμού με αφ...





Αντιδράσεις υπάρχουν στους αλβανικούς κύκλους στη Βόρεια Μακεδονία, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, για την επικείμενη απογραφή πληθυσμού με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπολιτευτικού VMRO DMPNE, όσον αφορά για τα απογραφικά στοιχεία των Αλβανών που ζουν στη χώρα, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI», Άρμπορ Αντέμι σε τηλεοπτική εκπομπή χθες το βράδυ ανέφερε ότι «εάν η απογραφή στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δείξει ότι οι Αλβανοί είναι του 20 τοις εκατό, δεν θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματα».

Ο Αντέμι, πρώην υπουργός Παιδείας και Επιστημών, παρείχε στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με αυτούς, το 64,22 τοις εκατό των μαθητών που εγγράφηκαν στη σχολική χρονιά 2017/2018 είναι Σλαβομακεδόνες και 32,15 τοις εκατό - Αλβανοί.

Η Συμμαχία για τους Αλβανούς και ο εναλλακτικός βουλευτής Χαλίλ Σνόπτσε είπε επίσης στο ίδιο πρόγραμμα ότι οι Αλβανοί στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας υπερβαίνουν το 29%.

Οι δύο βουλευτές δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονταν το κρατικό στατιστικό ινστιτούτο για τη διεξαγωγή της απογραφής, αναφέρει η εφημερίδα Βέτσερ.

Ο νόμος περί απογραφής δεν έχει ακόμη ψηφιστεί από το κοινοβούλιο. Η πλειοψηφία των 61 βουλευτών που χρειάζεται για την ψήφιση του νόμου δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν επειδή ορισμένοι βουλευτές μολύνθηκαν ή απομονώθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Το αντιπολιτευτικό VMRO-DPMNE δήλωσε ενάντια στο νόμο ενώ η αλβανική αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ.

Faktor

--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.