Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι διερευνητικές δεν οδηγούν πουθενά και κερδίζει χρόνο η Ελλάδα» λέει ο θεωρητικός της «Γαλάζια Πατρίδας»!

Χαρακτήρισε τη θέση της χώρας μας «κακομαθημένη» που διεκδικεί να καταπατήσει τουρκικά «δικαιώματα» στην Ανατολική Μεσόγειο Κατά των δι...





Χαρακτήρισε τη θέση της χώρας μας «κακομαθημένη» που διεκδικεί να καταπατήσει τουρκικά «δικαιώματα» στην Ανατολική Μεσόγειο

Κατά των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας, τάσσεται ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας», χαρακτηρίζοντας τη θέση της χώρας μας «κακομαθημένη» που διεκδικεί να καταπατήσει τουρκικά «δικαιώματα» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Σοζκού, ο Γκιουρντενίζ επεσήμανε πως ο διάλογος με την Ελλάδα δεν έχει νόημα και πως αυτό που προέχει είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Τουρκίας.

«Η πρόσκληση προς την Ελλάδα παρά τη κακομαθημένη και ασυμβίβαστη στάση της, δεν έχει κανένα νόημα. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις διερευνητικές συνομιλίες ως όχημα επιβολής των θέσεων της στην Τουρκία. Υπάρχει κάτι το σαφές. Η Ελλάδα και οι χώρες-ηγέτες της ΕΕ επιθυμούν να στριμώξουν την Τουρκία στην Ανατολία. Η Τουρκία γεωπολιτικά, πολιτικά και οικονομικά, είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της σε Αιγαίο και Μεσόγειο» δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος, ερμηνεύοντας με το σκεπτικό του τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για κυρίαρχο δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση στα 12 ν.μ., επανέλαβε πως δεν περιμένει να υπάρχει αποτέλεσμα στο νέο κύκλο διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες. «Αν ληφθεί υπόψη η δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είπε πως “Αν η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ πρέπει να μετανιώσει για το Αιγαίο”, γίνεται καλύτερα αντιληπτό γιατί δεν περιμένω τίποτα από τις διερευνητικές συνομιλίες. Η Ελλάδα ζητά από μας να αφήσουμε τα δικαιώματά μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο» δήλωσε.

Ο Γκιουρντενίζ ήταν αυτός που πρώτος το 2006 μίλησε για τη «Γαλάζια Πατρίδα», παρουσιάζοντας και αναλύοντας στ’ ομώνυμο βιβλίο του («Mavi Vatan») τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο Θάλασσά, με στόχο να καταστεί ναυτική υπερδύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.