Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αυστρία απέλασε στην Ιταλία τον Τούρκο πράκτορα που ομολόγησε ότι διατάχθηκε να σκοτώσει τρεις Αυστριακούς πολιτικούς

Η Αυστρία απέλασε στην Ιταλία τον πράκτορα της MİT, Τούρκο με ιταλική υπηκοότητα, Φεγιάζ Οζτούρκ (Feyyaz Öztürk), ο οποίος πέρσι παραδόθηκε...




Η Αυστρία απέλασε στην Ιταλία τον πράκτορα της MİT, Τούρκο με ιταλική υπηκοότητα, Φεγιάζ Οζτούρκ (Feyyaz Öztürk), ο οποίος πέρσι παραδόθηκε οικειοθελώς στις αυστριακές Αρχές ομολογώντας ότι διατάχθηκε από το τουρκικό καθεστώς να δολοφονήσει Αυστριακούς πολιτικούς. Ο ίδιος είπε ότι δεν ήθελε να διαπράξει τα χτυπήματα, για αυτό και παραδόθηκε.

Ο Οζτούρκ κατέθεσε στους Αυστριακούς ότι, η MİT, η υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας, τον εκβίασε για να δολοφονήσει την πρώην βουλευτή κουρδικής καταγωγής Μπεριβάν Ασλάν και δύο ακόμα πολιτικούς.

Και οι τρεις στόχοι είναι μακροχρόνιοι επικριτές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των Κούρδων της Τουρκίας.

Οι αυστριακές Αρχές αποφάσισαν ότι ο Οζτούρκ αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και επειδή δεν μπορούσε να παραταθεί η προφυλάκισή του, αντί να αφεθεί ελεύθερος αποφάσισαν να τον απελάσουν στην Ιταλία, όπως δήλωσε η δικηγόρος του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) την Τρίτη.

«Καθώς ο Οζτούρκ δεν μπορούσε άλλο να κρατηθεί προφυλακισμένος, μεταφέρθηκε στα ιταλικά σύνορα πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά θα ήθελε να επιστρέψει στην Αυστρία για να μπορέσει να παραστεί στη δίκη του», δήλωσε η δικηγόρος του.

Ο Οζοτούρκ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως δύο ετών σε περίπτωση που καταδικαστεί.

Η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το AFP.

Η πολιτικός Μπεριβάν Ασλάν συνεχίζει να τελεί υπό αστυνομική προστασία, πρόσθεσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Οζτούρκ κατέθεσε στις αυστριακές Αρχές ότι το χτύπημα στην Ασλάν ήταν να πραγματοποιηθεί πέρσι τον Μάρτιο, αλλά η επιχείρηση δεν έγινε επειδή ενώ βρισκόταν στην Ιταλία έσπασε το πόδι του σε ατύχημα. Ύστερα ήρθε ο κορωνοϊός.

Σημείωσε ότι, η αποστολή που του ανατέθηκε αποσκοπούσε περισσότερο στη «διασπορά χάους» και εκφοβισμού και όχι απαραίτητα να σκότωνε τους στόχους του. Η Τουρκία έχει διαψεύσει την όλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.