Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λύκος με προβιά προβάτου η Τουρκία παριστάνει τη «διπλωμάτισσα» ενώ είναι προβοκατόρισσα

Να διασκεδάσει τις ανησυχίες της Ε.Ε. ως προς την πραγματική βούλησή της για διπλωματική επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα επιχειρεί η Άγκ...





Να διασκεδάσει τις ανησυχίες της Ε.Ε. ως προς την πραγματική βούλησή της για διπλωματική επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα επιχειρεί η Άγκυρα εν μέσω των διερευνητικών επαφών, διαβεβαιώνοντας εγγράφως μέσω του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ότι είναι προσηλωμένη στον διάλογο.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι η Τουρκία «είναι πρωτίστως υπέρ της διπλωματίας και του διαλόγου σε κάθε πλατφόρμα για την επίλυση των ζητημάτων του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου».

Σημείωσε δε ότι η Τουρκία είναι «αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα, το ενδιαφέρον και τα συμφέροντά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες», ανέφερε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Οι εν λόγω διαβεβαιώσεις εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλλει τους τελευταίους μήνες η Τουρκία να πείσει την Ε.Ε. να εγκαταλείψει την πολιτική των επαπειλούμενων κυρώσεων.

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και μια κίνηση στη διπλωματική σκακιέρα σε περίπτωση αρνητικής κατάληξης των διερευνητικών επαφών και στην επίρριψη ευθυνών (blame game) στην Ελλάδα.
«Εμπιστευτικές» οι συζητήσεις

Πάντως, τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το τι συζητείται στις διερευνητικές που αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου έκανε λόγο για «άτυπες, εμπιστευτικές και δεσμευτικές» συζητήσεις.

Από την πλευρά της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει αρκεστεί να δηλώσει ότι οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη έγιναν σε «πολύ καλό κλίμα».

Ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι έχει συμφωνηθεί συνάντησή του με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, κάτι που δεν επιβεβαιώνει όμως η ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.