Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ...;;; Με δύο μεταγωγικά η Τουρκία μετέφερε ΝΑΤΟϊκά αντιαεροπορικά συστήματα στη Λιβύη

Δύο μεταγωγικά αεροπλάνα προερχόμενα από την Τουρκία προσγειώθηκαν την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ Ουτίγια...





Δύο μεταγωγικά αεροπλάνα προερχόμενα από την Τουρκία προσγειώθηκαν την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ Ουτίγια της δυτικής Λιβύης που έχει μετατραπεί σε τουρκική βάση.

Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova, το ένα αεροσκάφος μετέφερε αντιαεροπορικά συστήματα, αποκλειστικά για χρήση από χώρες του ΝΑΤΟ, τα οποία οι Τούρκοι ανέπτυξαν στη Λιβύη και το δεύτερο εφόδια.

Η ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Τρίπολης υπέγραψε με την Τουρκία δύο έκνομες συμφωνίες στα τέλη του 2019, μία στρατιωτική και μία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Βάσει της αμυντικής συμφωνίας, που έχει κηρυχθεί έκνομη από τη Βουλή της Λιβύης (όπως και η άλλη για τις ΑΟΖ), η Τουρκία πήρε στη βορειοαφρικανική χώρα βάσεις, όπως στρατιωτικά αεροδρόμια και το λιμάνι της Μισράτα, που χρησιμοποιεί ως ναύσταθμο και ανέπτυξε χιλιάδες μισθοφόρους τζιχαντιστές που μετέφερε από τη Συρία.

Οι αντιμαχόμενες παρατάξεις της Λιβύης συμφώνησαν τον περασμένο Οκτώβριο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ σε εκεχειρία, η οποία υποχρεώνει να σταματήσει κάθε ξένη παρέμβαση στη χώρα.

Η Τουρκία δεν σέβεται ούτε αυτή τη συμφωνία, ούτε το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ και συνεχίζει κανονικά να ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει λεηλατήσει μέχρι στιγμής πολλά δισ. από τα δημόσια ταμεία της Λιβύης, είτε ως αμοιβή για τη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει, είτε μεταφέροντάς τα σε τουρκικές τράπεζες για «φύλαξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.