Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ στην τουρκία για μια προβλήτα στη Σμύρνη με το Ελληνικό όνομα «Αγαμέμνων»!

Η προβλήτα πήρε το όνομα αυτό καθώς εκεί βρίσκονται οι ιστορικές ιαματικές πηγές Αγαμέμνων» Μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην...




Η προβλήτα πήρε το όνομα αυτό καθώς εκεί βρίσκονται οι ιστορικές ιαματικές πηγές Αγαμέμνων»

Μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην πόλη Σμύρνη της Τουρκίας για το «βάπτισμα» προβλήτας της πόλης με το ελληνικό όνομα «Αγαμέμνων».

Βουλευτές της κυβέρνησης (AKP) κατηγορούν το δήμαρχο της Σμύρνης, Τουντς Σογιέρ, ο οποίος ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), ότι προέβη στην ονοματοδοσία, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι η προβλήτα τέθηκε σε λειτουργία το 2017 με την άδεια του υπουργείου Μεταφορών, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Επικοινωνιών με αυτό το όνομα «Agamemnon» κι ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το «βάπτισμά» της.

Σε ανακοίνωσή της η δημαρχία αναφέρει ότι: «Ο Τουντς Σογιέρ δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή της προβλήτας ή το όνομά της. Η προβλήτα πήρε το όνομα αυτό για τουριστικούς σκοπούς, καθώς εκεί βρίσκονται οι ιστορικές ιαματικές πηγές Αγαμέμνων».

Η δημαρχία χαρακτηρίζει «γελοίες» τις κατηγορίες που αποδίδονται στο δήμαρχο της Σμύρνης για το όνομα κι επισημαίνει ότι το όνομα «Αγαμέμνων» χρησιμοποιείται ευρέως, ακόμη και σε αίθουσες συνεδριάσεων κλπ. που έχει χρησιμοποιήσει και το ίδιο το κυβερνών κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.