Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΣ Αθηνών: Οι «από μηχανής Θεοί» (κυριολεκτικά)

lawandorderΑκόμα μία σωτήρια επέμβαση των παιδιών που κάποιοι αποκαλούν «μπάτσους», «γουρούνια» και «δολοφόνους» Έναν ανορθόδοξο τρόπο επέ...

lawandorderΑκόμα μία σωτήρια επέμβαση των παιδιών που κάποιοι αποκαλούν «μπάτσους», «γουρούνια» και «δολοφόνους»

Έναν ανορθόδοξο τρόπο επέλεξαν δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Αθηνών σήμερα το απόγευμα για να σώσουν ηλικιωμένη η οποία για άγνωστο μέχρι αυτή τη στιγμή λόγο βρέθηκε να κρέμεται από τα κάγκελα του μπαλκονιού του σπιτιού της το οποίο βρίσκεται στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας.


Σύμφωνα με πληροφορίες στις 4:00 το απόγευμα της Κυριακής το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ενημέρωσε δύο ομάδες μοτοσικλετιστών της ΔΙΑΣ να μεταβούν σε κατοικία στην Κυψέλη από την οποία στον τρίτο όροφο μία γυναίκα περίπου 70 ετών κρεμόταν έξω από το μπαλκόνι.



Οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα και προκειμένου να μπορέσουν να έχουν οπτική επαφή με τη γυναίκα πέρασαν μέσα από ακάλυπτο χώρο διπλανής πολυκατοικίας αφού τους επιτράπηκε η διέλευση από την ένοικο ενός διαμερίσματος.


Με φωνές καλούσαν την γυναίκα να κρατηθεί προκειμένου να βρουν τρόπο να τη βοηθήσουν, η ίδια όμως τόνιζε οτι πλέον οι δυνάμεις της σιγά σιγά την εγκατέλειπαν. Ενημερώθηκε το κέντρο της άμεσης δράσης και αυτό με τη σειρά του κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ να πάει στο σημείο ταυτόχρονα με ακόμα μία ομάδα της ΔΙΑΣ. 



Οι αστυνομικοί προκειμένου να μην χαθεί χρόνος καθώς ήταν εμφανές ότι πλέον η γυναίκα δεν μπορούσε να κρατηθεί και θα έπεφτε με αποτέλεσμα, αν όχι να σκοτωθεί πέφτοντας από τον τρίτο όροφο, αλλά να τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά, αφού πρώτα ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων στη συνέχεια αποφάσισαν να παραβιάσουν την πόρτα του διαμερίσματος της γυναίκας για να μπορέσουν να φτάσουν στο μπαλκόνι της. Διαπίστωσαν ότι η πόρτα του διαμερίσματος ήταν ασφαλείας ήταν αδύνατο να παραβιαστεί καθώς δεν είχαν διαθέσιμο τον απαιτούμενο εξοπλισμό.


Οι ένοικοι της πολυκατοικίας οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους ενημέρωσαν για το ποιο διαμέρισμα είχε μπαλκόνι δίπλα ακριβώς στο μπαλκόνι της γυναίκας αλλά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έλειπε από το σπίτι του. Το κέντρο επιχειρήσεων τον ενημέρωσε τηλεφωνικά και εκείνος έδωσε τη συγκατάθεσή του να παραβιαστεί η πόρτα του δικού του σπιτιού η οποία δεν ήταν ασφαλείας. Αφού λοιπόν οι άντρες της αστυνομίας παραβίασαν αυτή την πόρτα, πήγαν στο μπαλκόνι, περασαν στο μπαλκόνι της ηλικιωμένης γυναίκας και κατάφεραν να την τραβήξουν μέσα από τα κάγκελα λίγο πριν την εγκαταλείψουν εντελώς οι δυνάμεις της και βρεθεί στο κενό.


Στη συνέχεια και για προληπτικούς καθαρά λόγους ο δικυκλιστής του ΕΚΑΒ ο οποίος είχε φτάσει ήδη στο σημείο έδωσε τις πρώτες βοήθειες και μετά με νοσοκομειακό όχημα η γυναίκα μετέβη στον Ερυθρό Σταυρό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ καλά στην υγεία της. Οι λόγοι για τους οποίους βρέθηκε να κρέμεται έξω από το μπαλκόνι ερευνώνται.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.