Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό δεν έχει ξανακουστεί.. «Μπορεί να μην υπάρξει τρίτο κύμα πανδημίας» λέει ο Μαγιορκίνης..

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι ότι μπορεί να μην υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ότι μετά το Μάιο θα τελειώσουν όλα τα μέτρα...





Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι ότι μπορεί να μην υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ότι μετά το Μάιο θα τελειώσουν όλα τα μέτρα αν πετύχουμε μία ήπια κάλυψη του εμβολιασμού, 40-50%, έκανε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης.


Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

-Η πανδημία αυτή τη στιγμή είναι σε φάση βελτίωσης, αλλά θα πρέπει να κρατάμε και μικρό καλάθι, όσον αφορά τις πιο μακροπρόθεσμες προβλέψεις.

-Σε αυτή τη φάση είμαστε στη συρρίκνωση του δεύτερου κύματος, δεν έχουμε ακόμα ενδείξεις για αύξηση, οπότε τρίτο κύμα προς το παρόν δεν βλέπουμε.

-Το κλείσιμο έγινε προληπτικά, γιατί υπήρχαν ενδείξεις για αύξηση της κινητικότητας μέσα στις γιορτές, κι επειδή θέλαμε να προτεραιοποιηθεί το άνοιγμα των σχολείων έγινε το κλείσιμο χωρίς να έχουμε σαφή στοιχεία αύξησης της μετάδοσης.

-Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί για όλο τον πληθυσμό, πριν το καλοκαίρι.

-Οι παρενέργειες του εμβολίου είναι παροδικές. Όσοι έχουν κάνει αισθητικές μικροεπεμβάσεις θα πρέπει να συζητάνε με τους ιατρούς τους για να κατανοήσουν τις πιθανές αλληλεπιδράσεις, λαμβάνοντας υπόψιν τα υπέρ του εμβολιασμού.

-Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού φαίνεται ότι έχει ελαφρά αυξημένη μεταδοτικότητα σε σχέση με τα άλλα στελέχη, αλλά δεν φαίνεται να έχει αυξημένη θνησιμότητα ή νοσηρότητα. Και δεν φαίνεται ότι ξεφεύγει από το εμβόλιο.

-Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και με μία ήπια κάλυψη του εμβολιασμού κι εννοώ 40-50%, που θα έχουμε πετύχει το καλοκαίρι, θα δούμε μεγάλη ύφεση της επιδημίας. Συγχρόνως με το άνοιγμα του καιρού θα πέσει και η μετάδοση και θα δούμε ίσως και μηδενισμό σε κάποιες χώρες.

-Όταν δούμε τα νούμερα να πέφτουν δραματικά, θεωρώ ότι από το Μάιο και μετά ίσως να τα ξεφορτωθούμε όλα τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.