Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πότε θα μπει το επίδομα των 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου... Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία

Από τις 12 Ιανουαρίου και μετά θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε ...





Από τις 12 Ιανουαρίου και μετά θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον μήνα Δεκέμβριο.

Τη συγκεκριμένη πληροφορία ούτως ή άλλως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η καταβολή των χρημάτων θα γίνει από τα μέσα περίπου του μήνα, καθώς θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις των στοιχείων.
Παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων

Όσον αφορά την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων περί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Δεκέμβριο, η οποία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε πως δόθηκε παράταση.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δώσει παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η προθεσμία αφορά τόσο τις αρχικές δηλώσεις, αλλά και τις ορθές επαναλήψεις των εργοδοτών, οι επιχειρήσεις των οποίων πλήττονται ή είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Από το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζεται επίσης ότι, όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο, για τις επιχειρήσεις με ΚΑΔ, οι οποίες εντός Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι πληττόμενες και στη συνέχεια για το υπόλοιπο του μήνα είναι κλειστές με κρατική εντολή, υποβάλλεται ξεχωριστό έντυπο - δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

Αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν στο ειδικό πεδίο του εντύπου, αν τα δηλωθέντα χρονικά διαστήματα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων αφορούν διάστημα κατά το οποίο το ΚΑΔ είναι κλειστό ή πληττόμενο.

Η διαφορά όμως με τον Νοέμβριο,είναι πως οι πληρωμές της αποζημίωσης των 534 ευρώ θα γίνουν ταυτόχρονα για τους εργαζόμενους τόσο των κλειστών, όσο και των πληττόμενων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.