Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ... Σχεδόν 5.000 συλλήψεις (!!!) στις διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι – Αντιδράσεις από ΗΠΑ και ΕΕ

Οι αρχές της Ρωσίας προχώρησαν την Κυριακή (31/1) σε περισσότερες από 4.800 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των νέων διαδηλώσεων στη χώρα με αίτ...





Οι αρχές της Ρωσίας προχώρησαν την Κυριακή (31/1) σε περισσότερες από 4.800 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των νέων διαδηλώσεων στη χώρα με αίτημα την αποφυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι. Τις συλλήψεις καταδίκασαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info, που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις, τουλάχιστον 4.818 άνθρωποι συνελήφθησαν σε 85 πόλεις, κυρίως όμως στη Μόσχα (1.515) και στην Αγία Πετρούπολη (1.097). Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συγκεντρώσεων, είχαν συλληφθεί περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, η οποία αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα.

Στη Μόσχα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, διαδηλωτές και αστυνομικοί έπαιζαν τη «γάτα με το ποντίκι» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αν και οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με χιόνι. Το κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας είχε πλήρως αποκλειστεί, αρχής γεγονομένης από την πλατεία Λουμπιάνκα, την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας (FSB), μπροστά από την οποία οι διαδηλωτές ήλπιζαν αρχικά να συγκεντρωθούν.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.