Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έγκλημα τιμής» σοκάρει το Βέλγιο: Νεκρή 28χρονη από τη Συρία με μια σφαίρα στο κεφάλι

Μια 28χρονη από τη Συρία, πρόσφυγας στο Βέλγιο, βρέθηκε νεκρή, με μια σφαίρα στο κεφάλι, στο σπίτι της στη Λιέγη και ένας από τους αδελφού...

Μια 28χρονη από τη Συρία, πρόσφυγας στο Βέλγιο, βρέθηκε νεκρή, με μια σφαίρα στο κεφάλι, στο σπίτι της στη Λιέγη και ένας από τους αδελφούς της είναι ύποπτος γι’ αυτό το «έγκλημα τιμής», ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της πόλης αυτής στο ανατολικό Βέλγιο.


Στις 3 Ιανουαρίου, το πτώμα της Αχλάμ Γιουνάν, σερβιτόρας σε καφέ της Λιέγης, βρέθηκε στο διαμέρισμά της με ίχνη στραγγαλισμού στο λαιμό, τα χέρια δεμένα και με μια σφαίρα στο κεφάλι.


Τη Δευτέρα, η εισαγγελία επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ένας από τους αδελφούς της, μεγαλύτερος από αυτήν, είναι «ο βασικός ύποπτος». Πρόκειται για έναν Σύρο, γεννημένο το 1984, πρόσφυγα στη Σουηδία, που σήμερα αναζητείται.


Μεταξύ αδελφού και αδελφής «οι εντάσεις ήταν πολύ μεγάλες γιατί εκείνος δεν υποστήριζε τον τρόπο με τον οποίο ζούσε αυτή, μπορεί κανείς να μιλήσει για έγκλημα τιμής», υπογράμμισε η Κατρίν Κολινιόν, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης.


Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Αχλάμ μεγάλωσε σε χριστιανική οικογένεια της Συρίας, μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια, της οποίας τα μέλη έχουν σκορπίσει σήμερα μεταξύ Βελγίου, Σουηδίας και της χώρας καταγωγής τους που είναι σε πόλεμο.


Καθώς η αδελφή της, η Φάντια, δεν είχε κανένα νέο εδώ και μέρες από την Αχλάμ, πήγε στο σπίτι όπου βρήκε το άψυχο σώμα της. Η ίδια μίλησε στους ερευνητές για τον ύποπτο αδελφό, ο οποίος πρόσφατα είχε “απειλήσει” το θύμα, σύμφωνα με την εφημερίδα L’Avenir.


Σύμφωνα με την Κολινιόν, αυτός ο αδελφός που ζει στη Σουηδία ήταν στο Βέλγιο εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Το έγκλημά του πρέπει να διαπράχθηκε στις 31 Δεκεμβρίου ή την 1η Ιανουαρίου. Έκτοτε, ο αδελφός έγινε «άφαντος», σε βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή που είναι επιφορτισμένος με την έρευνα για «φόνο».


Η Αχλάμ Γιουνάν ζούσε στο Βέλγιο τα τελευταία επτά χρόνια, ήταν σερβιτόρα σε ένα καφέ στο κέντρο της πόλης της Λιέγης, αφού προηγουμένως είχε εργαστεί σε νυχτερινό κέντρο. Η κοπέλα «εργαζόταν, είχε φίλο, ζούσε μια φυσιολογική ζωή, σύμφωνα με τον δυτικό τρόπο», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.