Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκοι και τζιχαντιστές επιτίθενται στην πόλη Αΐν Ίσσα στη βόρεια Συρία – Σφοδρές μάχες με το κουρδικό SDF

Ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του τζιχαντιστές εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης ισχυρή επίθεση στην ύπαιθρο της πόλης Αΐν Ίσσα, στα βό...




Ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του τζιχαντιστές εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης ισχυρή επίθεση στην ύπαιθρο της πόλης Αΐν Ίσσα, στα βόρεια της επαρχίας της Ράκα, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με πηγή από το πεδίο, που την επικαλείται το Al Masdar News, ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές του επιτέθηκαν σε δύο χωριά κοντά στην Αΐν Ίσσα, προκαλώντας τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να εμπλακούν σε μάχη.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι τζιχαντιστές κατάφεραν με τον αιφνιδιασμό τους να καταλάβουν τα χωριά Αλ Μουσαρίφα και Αλ Τζαμπά μετά από σφοδρή μάχη με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έστειλαν μεγάλο αριθμό δυνάμεων για να ενισχύσουν την άμυνα στη στρατηγικής σημασίας περιοχή, αφού από εκεί περνά ο αυτοκινητόδρομος M4 που συνδέει το Χαλέπι με το Καμισλί.

Εκτιμάται ότι οι Τούρκοι έχουν στόχο να καταλάβουν την περιοχή της Αΐν Ίσσα και την πόλη.

Θέλουν να το προλάβουν τώρα, πριν ορκιστεί νέος πρόεδρος στην Ουάσιγκτον.

Το βράδυ της Παρασκευής οι Τούρκοι εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις κατά των SDF προκαλώντας και απώλειες αμάχων.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Αΐν Ίσσα βρίσκεται ένα από τα στρατόπεδα κράτησης τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των οικογενειών τους.

Δεν θα ξαφνιαζόταν κανείς εάν η Τουρκία μεταξύ άλλων επιθυμεί και την απελευθέρωση των τρομοκρατών του ISIS για να τους εντάξει στη συνέχεια στις υπηρεσίες της.

Περισσότεροι από 2.000 τρομοκράτες πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπολογίζεται ότι «υπηρετούν» αυτή τη στιγμή στις φιλοτουρκικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία.

Κουρδικές πηγές μεταδίδουν ότι το βράδυ της Παρασκευής 13 φιλότουρκοι τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί από πυρά Κούρδων μαχητών που τους είχαν στήσει ενέδρα.

Οι Κούρδοι λένε ότι άκουσαν στους ασυρμάτους φιλότουρκους να κατηγορούν την τουρκική ηγεσία ως υπεύθυνη των απωλειών τους επειδή δεν τους παρέχει αεροπορική υποστήριξη.

Στρατιωτικές πηγές των SDF υποστηρίζουν ότι οι φιλότουρκοι που επιτίθενται είναι μέλη του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν και πρώην μέλη της Αλ Νούσρα. Είναι δηλαδή τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Στην Αΐν Ίσσα είναι αναπτυγμένοι και Ρώσοι στρατιώτες, οι οποίοι όμως δεν εμπλέκονται στις συγκρούσεις.

Κάτοικοι της Αΐν Ίσσα συγκεντρώθηκαν έξω από το ρωσικό φυλάκιο και αποδοκίμασαν τους Ρώσους που στέκονται παρατηρητές στην επίθεση που δέχεται η πόλη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.