Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ... Υπέρ της αγοράς των Rafale ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα σύμπνοιας, η συνεδρίαση της Εξοπλισμών της Συμβάσεων της Βουλής για τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Κατά την συ...





Ολοκληρώθηκε σε κλίμα σύμπνοιας, η συνεδρίαση της Εξοπλισμών της Συμβάσεων της Βουλής για τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Κατά την συνεδρίαση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσαν τους βουλευτές για τα βασικά σημεία της σύμβασης προμήθειας των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό κείμενο θα κατατεθεί στην Βουλή για κύρωση μετά τις γιορτές. Θα προηγηθεί η υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Παναγιωτόπουλο και από την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, ενώ απαιτείται και ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από τον κ. Παναγιωτόπουλο η πλειοψηφία των κομμάτων φέρεται να συνέναισε στην προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών, αφού υπέρ της σύμβασης τάχθηκαν εκτός από την ΝΔ και οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, με κάποιες «επιφυλάξεις».

«Ήρθαμε σήμερα στη Βουλή να ενημερώσουμε τη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων σχετικά με την αναγκαιότητα - σκοπιμότητα υλοποίησης των νέων προγραμμάτων απόκτησης έξι (6) καινούριων και δώδεκα (12) μεταχειρισμένων μαχητικών Α/Φ τύπου “RAFALE”, των όπλων τους αλλά και των συμβάσεων εν συνεχεία υποστήριξής τους. (…) Σκοπός μας μέσω της προμήθειας των “RAFALE”, καθώς και των συναφών δράσεων που δρομολογούνται, είναι η αναβάθμιση του εθνικού συντελεστή στο συσχετισμό ισχύος και η μέγιστη δυνατή αποτρεπτική ικανότητα. (…) Ειδικά για τα “RAFALE”, μετά τη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλισμών δρομολογείται πλέον η προμήθεια των νέων μαχητικών που θα προσδώσουν στρατηγικό πλεονέκτημα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Επί της αρχής θετικός δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θετική γνώμη εξέφρασε και ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας όμως κάποια σημεία της συμφωνίας που απαιτούν διευκρινίσεις, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε το Μέρα25. Από την άλλη πλευρά, ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης εξέφρασε την αρνητική γνώμη του κόμματός του το οποίο άλλωστε καταψήφισε και τον προϋπολογισμό του υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Η θέση του ΚΚΕ στο υπό συζήτηση θέμα είναι ότι όσο αναγκαία κι αν είναι η ενίσχυση των ελληνικών ΕΔ με σύγχρονα αεροσκάφη, αυτή θα πάει στράφι απ’ τη στιγμή που αυτή σε σημαντικό βαθμό εντάσσεται στην υπηρέτηση των επιχειρησιακών σχεδίων του ΝΑΤΟ» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής μετείχαν και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιπτέραρχος ε.α. κ. Θεόδωρος Λάγιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.