Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνική ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ στον αέρα... Μαζί με RAFALE, εκσυγχρονισμός Μirage 2000-5... και Meteor και Scalp και Εxoset και πίσω στις στέπες τους..!!!

Μirage 2000-5: Καλύτερο δεν μπορούσε να γίνει – Τρέχει η συμφωνία με τους Γάλλους και τα περιλαμβάνει όλα. Και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ ...




Μirage 2000-5: Καλύτερο δεν μπορούσε να γίνει – Τρέχει η συμφωνία με τους Γάλλους και τα περιλαμβάνει όλα.

Και όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ

Η τελική συμφωνία Γαλλίας – Ελλάδας για την αγορά των 18 Rafale (έξι νέων και 12 μεταχειρισμένων) ύψους 2,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει και τα πολύτιμα όπλα της MBDA (Meteor, Scalp, Exoset) αξίας 400 εκατ. ευρώ καθώς και τον εκσυγρονισμό των ελληνικών Mirage 2000-5 ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Meteor, Scalp και Exoset αλλάζουν τα πάντα στο Αιγαίο αλλά και η αναβάθμιση των Mirage 2000-5 αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμα πονοκέφαλο για τους Τούρκους, οι οποίοι δεν έχουν αντίδοτο στα ελληνικά Mirage, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους τους είναι άγνωστος (σ.σ. και τα Rafale).

Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τα ελληνικά Rafale και Mirage 2000-5 και ειδικά τα όπλα που θα φέρουν.

Πριν από λίγες μέρες Βρετανοί εκπαίδευσαν τους Τούρκους στην αντιμετώπιση των Exoset.

Ο πύραυλος Meteor είναι ένας πύραυλος αέρος-αέρας μεγάλης εμβέλειας 100+ χλμ., γράφουν οι Τούρκοι του defenceturk.net ενώ τονίζουν πως δεδομένου ότι διαθέτει κινητήρα ramjet και ρυθμιζόμενο σύστημα προώθησης «το επίπεδο απειλής του πυραύλου ξεχωρίζει σε σύγκριση με τα αντίστοιχα».

«Οι πύραυλοι SCALP-EG, από την άλλη πλευρά, είναι υψηλής στρατηγικής αξίας και επιπέδου απειλής, με εύρος έως 300 ναυτικά μίλια (560 χλμ.)», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.