Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Σαουδική Αραβία έγινε η τέταρτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer

Το εμβόλιο κατά της Covid καταχωρήθηκε για εισαγωγή και χρήση σε τοπικό επίπεδο στη Σαουδική Αραβία Η Σαουδική Αραβία έγινε σήμερα η τέταρτ...






Το εμβόλιο κατά της Covid καταχωρήθηκε για εισαγωγή και χρήση σε τοπικό επίπεδο στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία έγινε σήμερα η τέταρτη χώρα στον κόσμο που καταχώρισε το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech για εισαγωγή και τοπική χρήση.

Πριν από μερικές ημέρες, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε το πρώτο έθνος στον κόσμο που άρχισε να εμβολιάζει τους πολίτες του με ένα πλήρως ελεγμένο και εξουσιοδοτημένο εμβόλιο Covid-19, ενώ την Πέμπτη οι αρχές υγείας στη Σαουδική Αραβία ενέκριναν την καταχώριση του εμβολίου της Pfizer για εισαγωγή και χρήση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (SPA).

Το SPA ανέφερε πως δεδομένα της Pfizer υποβλήθηκαν στην Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων της Σαουδικής Αραβίας τον Νοέμβριο, περιγράφοντας λεπτομερώς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου. Στη συνέχεια, τα δεδομένα μελετήθηκαν από τις αρχές της χώρας πριν δώσουν έγκριση για χρήση.

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Μπαχρέιν ότι θα εγκρίνει το εμβόλιο για έγκριση έκτακτης ανάγκης, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και το βράδυ της Τετάρτης από τις υγειονομικές Αρχές του Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.