Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμβόλιο Pfizer: 23 Δεκεμβρίου εγκρίνεται και 26 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη

Πρώτα το έγραψε η BILD. Στην συνέχεια άρχισε να γίνεται πιο επίσημο. Και πριν από αυτό είχε μεταφερθεί ο εκνευρισμός της ίδιας της Άνγκελα ...





Πρώτα το έγραψε η BILD. Στην συνέχεια άρχισε να γίνεται πιο επίσημο. Και πριν από αυτό είχε μεταφερθεί ο εκνευρισμός της ίδιας της Άνγκελα Μέρκελ για την καθυστέρηση στην έγκριση του εμβολίου του κορονοϊού από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Και πλέον αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν βγήκε μπροστά σήμερα και δήλωσε ότι η χώρα του υπολογίζει στην έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer για την Ευρωπαϊκή Ένωση «πριν από τα Χριστούγεννα».

«Ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε μία έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, θέλουμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τέλος του έτους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας. Είναι πλέον εμφανές ότι η γερμανική κυβέρνηση χάνει την υπομονή της για τον χρόνο που παίρνει στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν ένα εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται από πολλές χώρες. Και όπως όλοι γνωρίζουν, στο τέλος κερδίζει πάντα η Γερμανία.

Γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να εκδώσει μια θετική ετυμηγορία για το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 στις 23 Δεκεμβρίου.

«Ναι, ο EMA θα έχει τελειώσει στις 23 Δεκεμβρίου», δήλωσε η πηγή, αναφερόμενη στην αξιολόγηση του εμβολίου των BioNTech/Pfizer από τον ευρωπαϊκό ρυθμιστικό φορέα.

Αυτό που γνωρίζουμε επίσημα είναι ότι ο EMA ανακοίνωσε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο ήδη κυκλοφορεί σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και ο Καναδάς, ύστερα από τις θετικές αξιολογήσεις των δικών τους ρυθμιστικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.