Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

New York Times: Σε λίγες μέρες ξεκινά ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ - Αναμένεται έγκριση το Σάββατο

Υπάρχει μια άλλη τεράστια πρόκληση στις ΗΠΑ: Τώρα που το εμβόλιο είναι σχεδόν έτοιμο, πώς φτάνει σε όλους; διερωτώνται οι New York Times Με ...




Υπάρχει μια άλλη τεράστια πρόκληση στις ΗΠΑ: Τώρα που το εμβόλιο είναι σχεδόν έτοιμο, πώς φτάνει σε όλους; διερωτώνται οι New York Times

Με τους επιστήμονες να ψηφίζουν υπέρ της χορήγησης άδειας έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο της Pfizer, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εκκίνηση του εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Όπως δημοσιεύουν οι New York Times, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να εκδώσει έκτακτη άδεια για το εμβόλιο της Pfizer το προσεχές Σάββατο.

Αυτό σημαίνει, εκτός απροόπτου ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ είναι πιθανό να ξεκινήσουν ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πρώτοι στη σειρά είναι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και οι ένοικοι των γηροκομείων.

Υπάρχει μια άλλη τεράστια πρόκληση στις ΗΠΑ: Τώρα το εμβόλιο είναι σχεδόν έτοιμο, πώς φτάνει σε όλους; αναφέρουν οι New York Times.

Μια αποστολή 2,9 εκατομμυρίων δόσεων θα μπορεί να φτάσει στις καθορισμένες αποθήκες εντός 24 ωρών από την έγκρισή τους από την F.D.A. και να σταλούν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους. Αυτό είναι μόνο το ήμισυ περίπου των δόσεων που έχουν προετοιμαστεί. Το άλλο μισό θα κρατηθεί έτσι ώστε οι αρχικοί παραλήπτες να μπορούν να έχουν τη δεύτερη, απαιτούμενη δόση περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων δεν είναι δεσμευτική για την FDA, θεωρείται, ωστόσο, σχεδόν βέβαιο ότι θα τύχει ανταπόκρισης και το εμβόλιο της Pfizer/BionTech θα πάρει έγκριση και θα δοθεί το «πράσινο φως» για την ευρύτερη διάθεσή του στον πληθυσμό.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είχε συγκληθεί από την FDA με σκοπό αυτό να επεξεργαστεί όλες τις πληροφορίες που είχαν υποβληθεί από τις εταιρείες για το εμβόλιο. Μετά την επεξεργασία, ακολούθησε ψηφοφορία των μελών, τα οποία ψήφισαν με ένα «ναι» ή «όχι» για την ασφάλεια του εμβολίου.

Το εμβόλιο της Pfizer, σε δύο δόσεις κρίνεται ασφαλές, χωρίς σοβαρές παρενέργειες, και αποτελεσματικό κατά 95% εναντίον του κορωνοϊού. Η πρώτη δόση μοιάζει να αρχίζει να προστατεύει έπειτα από δέκα ημέρες, αλλά λιγότερο αποτελεσματικά από ότι μετά τη δεύτερη, τρεις εβδομάδες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.