Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ με ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ θα κάνει ο Ακάρ... «Mέρα και νύχτα οι Έλληνες κάνουν ότι μπορούν για να προκαλέσουν την Τουρκία»

Ο Ακάρ ανέφερε πως η Τουρκία σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, καταβάλει προσπάθεια για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων για όλα τα θέμ...





Ο Ακάρ ανέφερε πως η Τουρκία σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, καταβάλει προσπάθεια για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων για όλα τα θέματα στο πλαίσιο των αρχών καλής γειτονίας και στη βάση του διεθνούς δικαίου : 

“Δικαιώματα που ανήκουν στην Τουρκία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, των διμερών συμφωνιών και συμβάσεων, υφίστανται πολύ σοβαρές παρενοχλήσεις. Ενάντια σε αυτά, εμείς μέρα και νύχτα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας και του έθνους μας. Έχουμε δηλώσει και συνεχίζουμε να δηλώνουμε, πώς δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο και παραβίαση των δικαιωμάτων μας, πως δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της αποδοχής της τουρκικής ύπαρξης στην KKTC και ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για καμιά επίλυση αν δεν γίνει αποδεκτή η ύπαρξη του τουρκικού λαού με ισότιμα και κυρίαρχα δικαιώματα.
…..
Ο Ακάρ τόνισε πως η Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου εξόπλισε 16 νησιά με αποστρατικοποιημένο στάτους στο Αιγαίο και αναρωτήθηκε : “Τι είδους λογική είναι αυτή; Και σαν να μην έφτανε αυτό συνεχίζονται τα πάνε-έλα και οι επισκέψεις για την ενδυνάμωση αυτών των νησιών. Μα αν αυτό δεν είναι πρόκληση και παρενόχληση τότε τι είναι ;”

Ο Ακάρ υπενθύμισε ότι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, υπάρχουν εκτός από τις διερευνητικές συνομιλίες και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συνομιλίες στον μηχανισμό στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ και συνέχισε λέγοντας : “Εμείς σε όλα αυτά λέμε ναι αλλά η Ελλάδα δεν προσέρχεται σε κανένα. Για ποιο λόγο; Διότι διστάζουν και φοβούνται. Για ποιο λόγο φοβούνται; Διότι έχουν άδικο. Εμείς έχουμε δίκιο, για αυτό είμαστε ισχυροί. Για αυτό δεν αποφεύγουμε καμία συνάντηση. Συνεχίζουμε τις σχέσεις μας με αυτό τον τρόπο. Εμείς λέμε το συντομότερο δυνατό, να κάτσουμε και να συζητήσουμε στο πλαίσιο των αρχών καλής γειτονίας και να βρούμε πολιτικές λύσεις σε όλα τα θέματα μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και μέσω του διαλόγου. Να απομακρύνουμε την ένταση και να μην κλιμακώνουμε τα περιστατικά. Αλλά εκείνοι μέρα και νύχτα κάνουν ότι μπορούν για να προκαλέσουν την Τουρκία και να κλιμακώσουν την ένταση. Γιατί ; Διότι δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους αλλά βασίζονται σε αυτούς που βρίσκονται από πίσω τους. Αλλά κλονίστηκε πια η εμπιστοσύνη που είχαν. Στην σύνοδο της ΕΕ, εκτός από 1-2 κράτη, κάνεις δεν είπε “ναι” στις εγωιστικές τους επιθυμίες που βασίζονται σε κακομαθημένους συλλογισμούς”

Ο Ακάρ τόνισε πως η Τουρκία σε αυτό το θέμα, συνεχίζει τον αγώνα της όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στο τραπέζι και είπε πως το μόνο που ζητάμε από τις τρίτες χώρες είναι να είναι αντικειμενικές”.

……….
Bakan Akar: Personelimiz Azerbaycan’a gitti, hazır bekliyor | Haberler Güncel
https://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.