Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαν Σήμερα το 1916... Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ σκοτώνει τον Θρυλικό Ρασπούτιν που πολιορκούσε την Τσαρίνα της Ρωσίας...!!

Τρελό, ε; Κι όμως πέρα για πέρα αληθινό: ο ξάδερφος του Νικόλαου Β΄, Μέγας Δούκας Δημήτριος Πάβλοβιτς, γιος της αδικοχαμένης Ελληνίδας πρι...

Τρελό, ε; Κι όμως πέρα για πέρα αληθινό: ο ξάδερφος του Νικόλαου Β΄, Μέγας Δούκας Δημήτριος Πάβλοβιτς, γιος της αδικοχαμένης Ελληνίδας πριγκίπισας Αλεξάνδρας και εγγονός του βασιλικού ζεύγους της Ελλάδας, Γεωργίου Α΄και Όλγας, συμμετείχε στην άγρια δολοφονία του Γκριγκόρι Ρασπούτιν, που έγινε 100 χρόνια πριν ακριβώς, στις 30 Δεκεμβρίου του 1916 στην Αγία Πετρούπολη.





 






Ο έμπιστος και αγαπημένος φίλος της Αυτοκράτειρας Αλεξάνδρας Φιοντόροβνα, αγιοποιημένος από την τσαρική Αυλή Ρασπούτιν, ήταν ένας σκοτεινός άνθρωπος, για τη ζωή του οποίου υπάρχουν μυριάδες θρύλοι, αλλά η αληθινή του υπόσταση και ο ρόλος παραμένουν άγνωστα, δολοφονήθηκε από τους τρεις υψηλά ιστάμενους στη ρωσική κονωνία ανθρώπους, τον πρίγκιπα Φέλιξ Γιουσούποφ, σύζυγο της ανιψιάς του Νικόλαου Β΄, τον βουλευτή Βλαντιμίρ Πουρισκέβιτς και τον Μεγάλο Δούκα Δημήτριο Ρομανόφ.


Στις 30 Δεκεμβρίου ο Ρασπούτιν προσκλήθηκε στο Παλάτι του Γιουσούποφ, όπου του σέρβιραν δηλητήριο στα ποτά και τα γλυκά, αλλά το φαρμάκι δεν του έκανε τίποτα: ο «Άγιος» ήταν και μεγαλόσωμος, και «προπονημένος», μια και μια ζωή προετοιμαζόταν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έπινε δηλητήριο σε μικρές ποσότητες για να θωρακίσει τον οργανισμό του.


Ο τρομοκρατημένος περίγκιπας Γιουσούποφ τον πυροβόλησε, αλλά ο πληγωμένος Ρασπούτιν κατάφερε να δραπετεύσει! Ο Πουρισκέβιτς και ο Μεγάλος Δούκας Δημήτριο τον κυνήγησαν στους έρημους παγωμένους δρόμους και τον ξαναπυροβόλησαν εξ΄επαφής, αλλά και πάλι ο Ρασπούτιν στεκόταν όρθιος! Τότε, κατάφεραν να τον δέσουν, έχωσαν τον «Άγιο» σε ένα σάκκο με πέτρες και τον πέταξαν στον ποταμό Νέβα…


Η νεκροψία έδειξε, ότι και κάτω από το νερό ο Ρασπούτιν έζησε κάποιο χρονικό διάστημα, παλεύοντας να απελευθερωθεί…


avantgardecentre.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.