Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκληραίνουν τα μέτρα στη Δυτική Αττική: Σχέδιο για ολικό lockdown σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, για ποιες άλλες περιοχές χτυπάει «καμπάνα»

Κοντά στο να πατήσει το κουμπί για ολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής καθώς και σε άλλες περιοχές της χ...

Κοντά στο να πατήσει το κουμπί για ολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας που εντοπίζονται πολλά κρούσματα, βρίσκεται η κυβέρνηση, πάντα με βαση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.


Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τα κρούσματα σήμερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε Δυτική Αττική, Κοζάνη ενώ ιδιαίτερα αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.


Η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν αποκλείεται να εισηγηθεί πιο αυστηρούς περιορισμούς στις περιοχές αυτές. Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων βρίσκονται εισηγήσεις για αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε νομούς με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο καθώς, μέσω lockdown, παραμένει υψηλός ο αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων.



 

Μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται για να επιβληθούν άμεσα στην Δυτική Αττική είναι η αύξηση των τεστ, αυστηροποίηση  της επιτήρησης, απαγόρευση του click away μέχρι και ολικό απαγορευτικό τύπου Μαρτίου. 


Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Ασπρόπυργο αλλά τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν την εισήγησή τους, και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει η κυβέρνηση.


Η επιτροπή λοιμωξιολόγων  θα συνεδριάσει πάλι την Πέμπτη προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρες και να πάρει νέα ενδεχομένως μέτρα.


O χάρτης των κρουσμάτων σήμερα 16/12

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1190, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 127557 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 52.5% άνδρες.


Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 85, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 3870 θάνατοι.


Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.



 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 552 (70.7% άνδρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.