Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Lockdown: «Βόμβα» Παπαθανάση για την εστίαση - Πότε θα ανοίξουν καφέ, μπαρ και εστιατόρια;

Μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν να ισχύουν τα τωρινά μέτρα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης Αναφορι...




Μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν να ισχύουν τα τωρινά μέτρα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Αναφορικά με την εστίαση ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζει κανείς το πότε αναμένεται να γίνει το άνοιγμα της εστίασης. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, των κρουσμάτων, τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ και την τάση διασποράς του ιού, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το αίτημα του κλαδου της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο το λαμβάνει υπόψη αλλά «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο». Το νέο έτος, στο τέλος αυτής της κρίσης, θα γίνει ο απολογισμός και ανάλογα με τις δυνατότητες του κράτους θα δοθεί στήριξη στις επιχειρήσεις και στους κλάδους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Την ίδια ώρα χαρακτήρισε τον τζίρο που προστέθηκε στα καταστήματα από το click away, μέτρο που «δούλεψε» περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα, όπως είπε. «Είχαμε αυξημένη κινητικότητα τις προηγούμενες μέρες» υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.

Ερωτηθείς αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι εδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις. Ακόμη όμως είναι νωρίς για τη συζήτηση αυτή καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες με τον κορονοϊό, συνεπώς χρειάζεται υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.