Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προφανώς από τούρκους...Kυβερνοεπίθεση στο ΕΔΑΔ αμέσως μετά την απόφαση κατά της Τουρκίας για Ντεμιρτάς

Ο Ερντογάν καταδίκασε ως «μεροληπτική», «υποκριτική» και «πολιτικού χαρακτήρα» την απόφαση του ΕΔΑΔ Στόχος κυβερνοεπίθεσης, με συνέπεια να ...




Ο Ερντογάν καταδίκασε ως «μεροληπτική», «υποκριτική» και «πολιτικού χαρακτήρα» την απόφαση του ΕΔΑΔ


Στόχος κυβερνοεπίθεσης, με συνέπεια να αποκλειστεί κάθε πρόσβαση σε αυτή επί αρκετή ώρα, έγινε η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ) αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης με την οποία καταδικαζόταν η Τουρκία για την κράτηση του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Η κυβερνοεπίθεση, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε «πολύ σοβαρό περιστατικό», δεν οδήγησε σε απώλεια δεδομένων. Παρ’ όλα αυτά, όπως εξήγησε η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου, «είναι η δεύτερη φορά που το ΕΔΑΔ γίνεται στόχος κυβερνοεπίθεσης».

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε ως «μεροληπτική», «υποκριτική» και «πολιτικού χαρακτήρα» την απόφαση του ΕΔΑΔ, σημειώνοντας ότι μόνο τουρκικά δικαστήρια μπορούν να λάβουν απόφαση για το θέμα. Απευθυνόμενος δε σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε ότι ο Ντεμιρτάς είναι «τρομοκράτης», και «υπεύθυνος για δεκάδες θανάτους» κατά τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες του 2014.

Την ίδια ώρα, στον απόηχο της νέας κόντρας της Άγκυρας με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε περισσότερα από 27 έτη φυλάκισης τον αυτοεξόριστο αντιφρονούντα δημοσιογράφο Τζαν Ντουντάρ, ο οποίος εξελίχθηκε σε εχθρό του Ερντογάν όταν αποκάλυψε τις αποστολές όπλων από την Τουρκία σε ισλαμιστικές οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.