Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκάνδαλο Folli-Follie: «Δεν θυμάμαι αν τα 80 χιλιάρικα ήταν σε μετρητά ή για φιλανθρωπική δωρεά»

Τι λέει ο μάρτυρας - κλειδί που εμπλέκει στην υπόθεση τον Αλέξη Τσίπρα και τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νέες αποκαλύψεις για τις διαδ...

Τι λέει ο μάρτυρας - κλειδί που εμπλέκει στην υπόθεση τον Αλέξη Τσίπρα και τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Νέες αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος που βγήκαν από τα ταμεία της Folli Follie με την έγκριση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου προκειμένου να καλυφθούν κάποιες «ανάγκες» και να «διατεθεί ένα κονδύλι» στους κυβερνητικούς «συμμάχους» το κρίσιμο διάστημα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie το Μάιο του 2018, φέρνει η ενδιάμεση έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποίησε η PwC στη Folli Follie.


Όπως προκύπτει, στο αίτημα του Ν. Σάκκου για τα περιβόητα 80.000 ευρώ, ο ΓΚ (Τζώρτζης Κουτσολιούτσος) απαντά μονολεκτικά “Nai”(σ.σ. με λατινικούς χαρακτήρες, όπως περιλαμβάνεται στην έκθεση). Ο έλεγχος της PwC αναφέρει πως δεν έχει βρεθεί άλλη επικοινωνία επί του συγκεκριμένου θέματος και δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών. Ωστόσο, αναφέρεται στην έκθεση “σε ατζέντα που ανεβρέθηκε στα γραφεία της Εταιρείας" και που πιθανολογείται ότι ανήκει στον ταμία Β. Κατσαμπή, εντοπίστηκε καταχώρηση με την περιγραφή “Ν.ΣΑΚΚΟΣ (ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΚΕΦ/ΑΓΟΡΑ) για ποσό 80.000 με ημερομηνία 14-05-2018.


O Νίκος Σάκκος, υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας και της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ανέφερε σε συνέντευξη στους ελεγκτές της Pwc, ότι “το πρόσωπο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η προαναφερόμενη συνάντηση είχε κάποια σχέση με τον Γ.Μ. (φέρεται να είναι ο Γεράσιμος Μπαλαούρας) αν και ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν ούτε τον τίτλο ούτε το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου. Όσον αφορά το θέμα των “αναγκών” (80) το οποίο είχε αναφέρει στο e-mail του προς τον ΓΚ (Τζώρτζης Κουτσολιούτσος), ο Ν. Σάκκος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένα αίτημα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ, αλλά ισχυρίστηκε ότι σε θυμόταν αν το αίτημα ήταν για πληρωμή σε μετρητά ή για κάποιο είδος φιλανθρωπικής δωρεάς.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Δείτε εδώ όλη την -ιδαιτέρως αποκαλυπτική ενδιάμεση- έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποίησε η PwC στη Folli Follie


Με ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολίασε: «Στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie προς τον υπόδικο ιδρυτή της που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, γίνεται αναφορά σε διάθεση «κονδυλίου (80)» για «κάποιες ανάγκες» του «ανθρώπου τους» που θα είναι «δίπλα τους μέχρι να τελειώσουν όλα».


Μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Μπαλαούρας, τότε πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, βγήκε και ουσιαστικά παραδεχθηκε τη συναλλαγή με τη συγκεκριμένη εταιρία δηλώνοντας ότι τα € 80.000 πήγαν σε νοσοκομείο της Ηλείας, της εκλογικής του περιφέρειας.


Για ποιο λόγο 80.000 που φέρεται να διαθέτει η Folli Follie ως αντάλαγμα για την ευνοϊκή της μεταχείριση, καταλήγουν στην εκλογική περιφέρεια του τότε προέδρου της Επιτροπής Οικονομικων Υποθεσεων της Βουλής;


Θεωρείται και αυτό κανονικό για το «μαγαζί»;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.