Tελευταια Νεα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2020

«Ήταν μαχητής αλλά έχασε από τον κορωνοϊό», λέει η κόρη του τρίτου αστυνομικού που πέθανε από Covid-19
«Μας έλεγαν: “δεν θα τα καταφέρει ο μπαμπάς σας, είναι δύσκολα”. Είχε παραπανίσια κιλά. Μας έλεγαν ότι το παλεύει κι εμείς κάθε μέρα ελπίζαμε. Είχαμε μιλήσει πριν μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας». Η Δέσποινα Καρυπίδου, κόρη του Γιώργου Καρυπίδη, του δεύτερου Ελληνα αστυνομικού που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, μιλάει αποκλειστικά στο «ΘΕΜΑ» για τον τεράστιο αγώνα που έδωσε ο πατέρας της στο νοσοκομείο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

 
Ο ίδιος άλλωστε ήταν μάστερ των πολεμικών τεχνών και είχε μάθει να αγωνίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή χάνοντας έναν από τους πιο μεγάλους “αγώνες” της ζωής του. Η ζωή του ήταν απόλυτα συνυφασμένη τόσο με την πολεμική τέχνη των αρχαίων Ελλήνων, το παγκράτιο, όσο και με την Ελληνική Αστυνομία, την οποία υπηρέτησε με ήθος και σεβασμό για αρκετά χρόνια. Η μεγαλύτερη αγάπη του, όμως, ήταν η οικογένειά του και τα δύο του παιδιά, ο Κωνσταντίνος και η Δέσποινα. Φίλοι και συγγενείς του πλημμύρισαν το Διαδίκτυο με μηνύματα αγάπης για τον «παλιό τροχονόμο», τον «πατέρα» και «αδερφό» τους, ο οποίος τους στήριξε αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Οι στιγμές πριν από το τελευταίο αντίο

Ο Γιώργος Καρυπίδης υπηρετούσε για αρκετά χρόνια στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων της Κατερίνης. Ολοι κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, έναν σοβαρό επαγγελματία και έναν σπουδαίο πατέρα. Η Δέσποινα Καρυπίδου δεν γνωρίζει από πού κόλλησε τον κορωνοϊό ο πατέρας της αλλά περιγράφει πόσο ύπουλα τον χτύπησε κάτω από τη... ζώνη: «Φαντάζομαι ο πατέρας μου να το κόλλησε κάπου στη δουλειά γιατί δούλευε αρκετά. Αυτό επιδεινώθηκε σιγά-σιγά. Στην αρχή έμεινε τρεις μέρες στο σπίτι με εντολή του γιατρού. Μόνο με αντιπυρετικά γιατί δεν είχε υψηλό πυρετό, μόνο κάποια δέκατα. Με τα αντιπυρετικά του έπεφταν τα δέκατα. Την τρίτη μέρα άρχισε λίγο να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του, είχε πρόβλημα με το αναπνευστικό του, δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, δεν μπορούσε να μιλήσει. Τότε καλέσαμε το ασθενοφόρο και μπήκε κατευθείαν στο νοσοκομείο».

Ο κορωνοϊός άρχισε να του επιτίθεται ολοένα περισσότερο από τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο. Εκεί έδωσε τη δική του μάχη για αρκετές ημέρες: «Αρχικά δεν μπήκε σε ΜΕΘ, μπήκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Εκατσε δώδεκα μέρες μέσα στον θάλαμο. Τα πράγματα στην αρχή ήταν σχετικά καλά. Επεφτε ο κορεσμός του. Είχε κάποια θέματα με τον κορεσμό του. Με το που αντιλήφθηκαν οι γιατροί, επειδή ήταν και νέος άνθρωπος και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, είπαν ας τον βάλουμε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Θεωρούσαν πως έχει ελπίδες επειδή ήταν νέος. Τον διασωλήνωσαν τη 12η ημέρα. 

Μετά τη διασωλήνωσή του τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Εμφάνισε σταδιακή κατάρρευση. Κάθε μέρα δεν είχαμε ευχάριστα νέα», περιγράφει στο «ΘΕΜΑ» φανερά συγκινημένη η κόρη του Γιώργου Καρυπίδη. Οσο περνούσαν οι μέρες η κατάστασή του δεν βελτιωνόταν. Η Δέσποινα και ο αδερφός της επικοινωνούσαν μαζί του αλλά κυρίως μέσω μηνυμάτων. Δεν ήθελαν να του μιλάνε στο τηλέφωνο για να μην σπαταλάει το οξυγόνο του. Αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του απέναντι στον κορωνοϊό. «Γενικά αποφεύγαμε να του μιλάμε στο τηλέφωνο. Εμείς δεν θέλαμε να μας μιλάει γιατί φοβόμασταν πως χάνει το οξυγόνο. Μιλούσαμε μέσω μηνυμάτων. Προτού μπει στη ΜΕΘ είχε αρκετά καλή διάθεση. Μας είχε κάνει πλάκα, μας είχε στείλει μήνυμα να πάμε στο σούπερ μάρκετ να του πάρουμε κάποια πράγματα. Δυστυχώς, όμως, την επόμενη μέρα διασωληνώθηκε και δεν του ξαναμίλησα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δέσποινα Καρυπίδου.
« Προηγουμενη
Επομενη »