Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκάρουν οι εργάτες στα κοιμητήρια Θέρμης: Σκάβουμε τάφους μέσα στο σκοτάδι - ΦΩΤΟ

“Κάθε πρωί ξυπνάμε, πίνουμε τον καφέ μας και ερχόμαστε εδώ να σκάψουμε τάφους μέσα στο σκοτάδι και στο κρύο. Νιώθουμε έναν κόμπο στο λαιμό,...





“Κάθε πρωί ξυπνάμε, πίνουμε τον καφέ μας και ερχόμαστε εδώ να σκάψουμε τάφους μέσα στο σκοτάδι και στο κρύο. Νιώθουμε έναν κόμπο στο λαιμό, το βλέπεις στα πρόσωπα όλων”. 

Αυτή την εικόνα περιγράφουν, μιλώντας στο ThessToday.gr, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια Θέρμης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την πανδημία στη χειρότερή της έκφανση, αυτή του θανάτου των ανθρώπων που πάλεψαν με τη νόσο και δεν κατάφεραν να τη νικήσουν.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η δουλειά τους ήταν ήδη δύσκολη, αλλά τώρα πλέον, με την έξαρση του κορονοϊού και τα δεκάδες θύματά της, η κατάσταση είναι απελπιστική. “Φοβόμαστε και για μας και για τις οικογένειές μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τα φέρετρα συνέχεια”.

Περίπου το 50% των ταφών καθημερινά στα κοιμητήρια αφορούν περιπτώσεις κορονοϊού. Την Τετάρτη 09/12 οι κηδείες που πραγματοποιήθηκαν ήταν 20 και οι 10 ήταν ασθενών Covid-19. Παράλληλα οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πεθαίνουν για λόγους πέραν του κορονοϊού αυτό το διάστημα, καθότι φοβόντουσαν να πάνε στο νοσοκομείο και να ελέγξουν την υγεία τους.





“Σε 20 μέρες λήγουν οι συμβάσεις μας”

Οι πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες έχουν αναγκάσει τους εργάτες ταφής να δουλεύουν περισσότερες ώρες, ακόμη και τα σαββατοκύριακα. “Αντί να βρισκόμαστε με τη γυναίκα και τα παιδιά μας, είμαστε εδώ, υπερωρίες”. Καταγγέλλουν δε το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν τους έχει στηρίξει οικονομικά με επιπλέον χρήματα ή με κάποιο δώρο, μολονότι η δουλειά τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.