Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μυστηριώδης «αγγελική φιγούρα» εντοπίστηκε στον Άρη από διαστημόπλοιο

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ο σχηματισμός μοιάζει με φωτοστέφανο και δύο φτερά. Μια μυστηριώδης «αγγελική φιγούρα» εντοπίστηκε στην επιφάν...

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι ο σχηματισμός μοιάζει με φωτοστέφανο και δύο φτερά.


Μια μυστηριώδης «αγγελική φιγούρα» εντοπίστηκε στην επιφάνεια του Άρη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος


Οι επιστήμονες χρησιμοποιούσαν το διαστημικό σκάφος «Mars Express} για να παρατηρήσουν γύρω από το νότιο πόλο του Άρη όταν εντόπισαν κάτι που έμοιαζε με σχηματισμό αγγέλου χιονιού στο έδαφος, αναφέρει η New York Post.


Έχει αναφερθεί επίσης ένα σχήμα καρδιάς στα δεξιά του «αγγέλου»


Η ESA τόνισε επίσης: «Τα φτερά μιας αγγελικής φιγούρας με φωτοστέφανο, φαίνονται στο πάνω μέρος του πλαισίου αυτής της εικόνας».





Τα χρώματα οφείλονται στους διαφορετικούς τύπους άμμου στην περιοχή. Μια βελτιωμένη έγχρωμη εικόνα κυκλοφόρησε επίσης από το ESA, ώστε να φανεί η φιγούρα.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει όταν ο πάγος στον Άρη μετατρέπεται σε ατμούς και αφήνει μια εικόνα στην επιφάνεια.

Το ESA πρόσθεσε: «Το κεφάλι και το φωτοστέφανο σχηματίζονται από έναν κρατήρα, που δημιουργήθηκε ως σώμα από το διάστημα. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η επιφάνεια διαταράσσεται από ισχυρούς σχηματισμούς ανέμου που ονομάζονται «διάβολοι σκόνης».

Ο Κόκκινος Πλανήτης είναι γνωστός για την ανώμαλη επιφάνεια και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει μυστηριώδη αντικείμενα εκεί.

Ένας απόκοσμος κρατήρας στις σκονισμένες πλαγιές του ηφαιστείου "Pavonis Mons" του Άρη επιλέχθηκε κάποτε από δύο επιστήμονες του διαστήματος ως πρωταρχικό σημείο για τους εξωγήινους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.