Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΣΗ ΑΦΕΛΕΙΑ..;;; Έκκληση Μπορέλ σε Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες της…

  Την Παρασκευή, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοσέπ Μπορέλ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές της ...

 



Την Παρασκευή, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοσέπ Μπορέλ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές της τάσεις που έρχονται σε σύγκρουση με τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Ο Μπορέλ, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ανέφερε ότι θα ληφθούν ισχυρά μέτρα κατά της Τουρκίας εάν οι σχέσεις με αυτήν συνεχίσουν να επιδεινώνονται.

Τόνισε ότι οι συνεχιζόμενες εξερευνητικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο προκάλεσαν αρνητική ατμόσφαιρα, επισημαίνοντας ότι η τουρκική Εξωτερική ατζέντα δεν ταιριάζει με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μπορέλ τόνισε ότι η Ένωση εξετάζει τη δυνατότητα έναρξης πραγματικού διαλόγου με την Τουρκία για τα εκκρεμή ζητήματα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ, εξέφρασε την ελπίδα του να ανοίξει μια «νέα σελίδα» μεταξύ της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πρώτη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών από τότε που οι Βρυξέλλες επέβαλαν κυρώσεις στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα.

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι «τη στιγμή που η Τουρκία θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ορισμένοι καταβάλλουν αδιάλειπτες προσπάθειες για να προκαλέσουν κρίσεις».

Ζητώντας να «σώσει» τις τουρκο-ευρωπαϊκές σχέσεις από αυτόν τον «φαύλο κύκλο», ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του να «ξαναρχίσει» τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση «εξετάζοντας ολόκληρη την κατάσταση» και «βάσει αμοιβαίων συμφερόντων».

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η συμφωνία μετανάστευσης που συνήφθη από την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016 θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία για τη δημιουργία ενός πιο «θετικού» κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών.

Sky News Arabia
--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.