Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατασκοπικό θρίλερ στη Ρόδο με δυο Έλληνες: Ο ένας δούλευε στο τουρκικό προξενίο και στρατολόγησε τον άλλο

Δυο Έλληνες, μουσουλμάνοι της Θράκης, είναι τα πρόσωπα που κατηγορούνται για κατασκοπεία. Γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη ...

Δυο Έλληνες, μουσουλμάνοι της Θράκης, είναι τα πρόσωπα που κατηγορούνται για κατασκοπεία. Γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο φέρεται να είχε στρατολογήσει μάγειρα σε πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο, ο οποίος του έστελνε φωτογραφίες ελληνικών πλοίων στην περιοχή.



Σαν «βόμβα» έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (12.12.2020) η ανακοίνωση της αστυνομίας πως έχει σχηματιστεί δικογραφία, στη Ρόδο, σε βάρος δυο Ελλήνων «για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση.


Click4more Συναγερμός στη Ρόδο: Δυο Έλληνες κατηγορούνται για κατασκοπεία – Ο ένας δούλευε στο τουρκικό προξενείο


Η υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο ήρθε στο φως μετά από έρευνες της ΕΥΠ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θρίλερ είναι δυο Έλληνες, μουσουλμάνοι της Θράκης. Ο ένας εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο και ο δεύτερος εργαζόταν στο τουρκικό προξενείο, κατέχοντας μάλιστα θέση γενικού γραμματέα.


Το περασμένο καλοκαίρι, όταν υπήρχε η ένταση με την Τουρκία και στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί και ελληνικά πολεμικά πλοία, όταν το καράβι στο οποίο εργαζόταν ο μάγειρας περνούσε από την περιοχή, εκείνος έβγαζε φωτογραφίες τα ελληνικά πλοία και τις έστελνε στον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου.


Η εκτίμηση που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι πως ο υπάλληλος του προξενείου είχε στρατολογήσει τον μάγειρα. Αυτό είναι το ενδεχόμενο που εξετάζει η ΕΠΥ και εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο τα στελέχη της είναι η στρατολόγηση και ο τρόπος που έγινε αυτή.



Από την ΕΥΠ γίνονται επίσης επιπλέον έρευνες για να δουν αν ο υπάλληλος του προξενείου μπορεί αν έχει στρατολογήσει κι άλλους.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.