Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ζήτημα χρόνου η οική σύγκρουση...: «Θα τηρήσουμε στο ακέραιο το τουρκολιβυκό σύμφωνο» δηλώνει Λίβυος αξιωματούχος

Το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο θα μείνει ως έχει υποστηρίζει ανώτατος Λίβυος αξιωματούχος Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Λιβύης επιβεβαίω...





Το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο θα μείνει ως έχει υποστηρίζει ανώτατος Λίβυος αξιωματούχος

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Λιβύης επιβεβαίωσε το Σάββατο τη θέση της χώρας ότι η ασφάλεια και η στρατιωτική της συνεργασία με την Τουρκία είναι "νόμιμη και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο" και δεν μπορεί να συγκριθεί με την ξένη υποστήριξη που παρέχεται στον εκπρόσωπο Στρατηγό Khalifa Haftar, με τον οποίο έχει υπάρξει πολυετής πόλεμος

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ Ουίλιαμς μίλησε στην ηλεκτρονική συνάντηση του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης, περιγράφοντας την μεταφορά Τούρκων μισθοφόρων στην Λιβύη ως «σοκαριστική παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης».

"Οι συμφωνίες Λιβύης-Τουρκίας δεν μπορούν να εξομοιωθούν με την υποστήριξη που λαμβάνει ο Χαφτάρ από διάφορες χώρες με τη μορφή μισθοφόρων και όπλων", δήλωσε ο Αλ-Καμπλάουι.Η Αλ-Καμπλάουι είπε ότι η δήλωση της Ουίλιαμς ήταν ασαφής και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς δεν διευκρίνισε τους υπαινιγμούς του σχετικά με το ποιός έφερε τους ξένους μαχητές στην Λιβύη.

Στις 27 Νοεμβρίου, η Τουρκία και η Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, καθορίζοντας τα αμοιβαία θαλάσσια σύνορα των δύο πλευρών στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια κατάφορη αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας νότια της Κρήτης.

Και οι δύο πλευρές υπέγραψαν επίσης Μνημόνια Συμφωνίας για τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια, με την Τουρκία να υποστηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ενάντια στις επιθέσεις του στρατηγού Haftar.

Η Λιβύη έχει πέσει στην "μέγγενη" του εμφυλίου πολέμου από την εκδίωξη του πρώην δικτάτορα Muammar Gaddafi το 2011.

Με έδρα την πρωτεύουσα Τρίπολη και επί του παρόντος υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Fayez al-Sarraj, η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας ιδρύθηκε το 2015, αλλά οι προσπάθειες για μια μακροπρόθεσμη πολιτική διευθέτηση απέτυχαν λόγω στρατιωτικής επίθεσης από τον Haftar .

Η Τρίπολη μάχεται τα στρατεύματα του Χαφτάρ από τον Απρίλιο του 2019 σε μια σύγκρουση που έχει αφαιρέσει την ζωή σε χιλιάδες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.