Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο ΣΟΚ από τον καθηγητή Μεχμέτ Τσαμάν: «Ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της Τουρκίας έχει ως προγόνους αυτόχθονες της Ανατολίας...»

Η Αίγυπτος δέχθηκε εισβολή από έναν αραβικό στρατό 4 χιλιάδων στρατιωτών το 639 μ.Χ. και μετατράπηκε η γλώσσα και ο πολιτισμός της σε ισλάμ...




Η Αίγυπτος δέχθηκε εισβολή από έναν αραβικό στρατό 4 χιλιάδων στρατιωτών το 639 μ.Χ. και μετατράπηκε η γλώσσα και ο πολιτισμός της σε ισλάμο-αραβικό. Η αιγυπτιακή ιστοριογραφία δέχεται τις αρχαίες αιγυπτιακές ρίζες της σύγχρονης Αιγύπτου. Οι αυτόχθονες της Ανατολίας αφομοιώθηκαν θρησκευτικά και γλωσσικά πολύ αργότερα.

Μόνο ένας περιθωριακός αριθμός ανθρώπων από την κεντρική Ασία (κυρίως τζιχαντιστές πολεμιστές Ογουζοι, πού έγιναν η κυρίαρχη ελίτ μετά την εισβολή) μετακινήθηκαν προς την Ανατολία. ενώ η τουρκική ιστοριογραφία μίλα για μία “τεράστια μετανάστευση” και για αντικατάσταση του πληθυσμού της Ανατολίας.

Αυτή η χειραγωγημένη και ιδεολογική ιστοριογραφία είναι η κύρια πηγή του τουρκικού ρατσισμού και εθνικισμού, καθώς και της ξενοφοβίας προς τους αυτόχθονες της Ανατολίας, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους. Πρόκειται για έναν αμυντικό μηχανισμό που αρνείται τις ρίζες των Αρμενίων, των Ελλήνων και Κούρδων στην Τουρκία.

Ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της Τουρκίας έχει ως προγόνους αυτόχθονες της Ανατολίας. Τόσο σύγχρονες μελέτες του DNA και των μορφολογικών χαρακτηριστικών καταδεικνύουν αυτό το γεγονός που είναι τόσο ενοχλητικό για τους Τούρκους που το αρνούνται πλήρως.

Σήμερα για πολλούς Τούρκους είναι προσβολή να τους αποκαλούν Έλληνα ή Αρμένιο. Aυτό το αίσθημα της έχθρας και του μίσους, προέρχεται από την ρατσιστική τουρκική ιστοριογραφία, που βασίζεται στην άρνηση του γεγονότος ότι οι σύγχρονοι Τούρκοι είναι κατά κύριο λόγο απόγονοι των αυτοχθόνων πληθυσμών της Αατολίας (Ελλήνων, Αρμενίων Κούρδων).

Γιατί είναι τόσο “κακό” για τους Τούρκους να έχουν Έλληνες, Αρμένιους, Ασσύριους ή Κούρδους προγόνους; Γιατί αγνοούν την προ-ισλαμική τους ταυτότητα ,ιστορία, θρησκεία, γλώσσες κ.λ.π. ;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.