Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα όργανα της Άγκυρας βλέπουν Ισλαμοφοβία-ρατσισμό στην Ελλάδα

Παρακολούθησα πρόσφατα «διαδικτυακή ημερίδα» μιας πολιτιστικής και εκπαιδευτικής «εταιρίας» της μειονότητας της Δ. Θράκης με τίτλο: «Ισλαμο...





Παρακολούθησα πρόσφατα «διαδικτυακή ημερίδα» μιας πολιτιστικής και εκπαιδευτικής «εταιρίας» της μειονότητας της Δ. Θράκης με τίτλο: «Ισλαμοφοβία στην Ελλάδα και Ρητορική Μίσους κατά της Μειονότητας». Συντονιστής της ημερίδας ήταν “δημοσιογράφος” τουρκόφωνης εφημερίδας ως δήθεν πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», ενώ ομιλητές ήταν ένας δικηγόρος Ροδόπης και μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», και ένας διδάκτορας Κοινωνιολογίας, «ερευνητής» του Παντείου Πανεπιστημίου, συντάκτης εκθέσεων για την ισλαμοφοβία στην Ελλάδα.

ΤΟΥ Στέργιου Γιαλάογλου
ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Ο προσκεκλημένος ερευνητής υποστήριξε ότι υπάρχει ισλαμοφοβία στην Ελλάδα εντοπίζοντας την στο χώρο της πολιτικής, και συγκεκριμένα στην ακροδεξιά, την δεξιά και σε χώρους θεωρούμενους ως προοδευτικούς, όπως ο νεοφιλελεύθερος χώρος (!). 

Ο δικηγόρος μίλησε για ρητορική μίσους με αφορμή ένα σύνθημα που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας όπου διαμένει ένας μουσουλμάνος ιερωμένος πρόσφατα. Προσπάθησε να δώσει τον ορισμό της ρητορικής μίσους και υποστήριξε ότι αυτή υπήρξε παρούσα καθ’ όλη την ιστορία της μειονότητας (!) και «στόχευε κατά της εθνοτικής καταγωγής της», ενώ τα τελευταίο χρόνια, με το μεταναστευτικό ζήτημα «έχει αρχίσει να στοχεύει και κατά της θρησκείας».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αναφέρθηκαν στο μεταναστευτικό και την συμβολή του στην ισλαμοφοβία, ενώ ο δικηγόρος, περιόρισε τα βέλη του σε δηλώσεις πολιτικών όπως ο βουλευτής Ροδόπης Στυλιανίδης, ο πρώην υπουργός Πάγκαλος καθώς και ο Μητροπολίτης Πειραιώς. 

Ο ερευνητής εξ Αθηνών ομίλησε περί επιλεκτικής αξιοποίησης επιθέσεων που γίνονται μόνο σε χριστιανικούς ναούς (sic), ενώ ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε «αυτοπεριορισμό των μελών της μειονότητας» όσον αφορά την έκφραση της καταγωγής ή συνείδησής τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μίλησε για αδιαλλαξία ως προς τα μειονοτικά θέματα και για ρητορική μίσους που «υποδαυλίζει την αναισθησία και την βαρβαρότητα εναντίον ομάδων όπως οι μειονοτικοί», ενώ ο ερευνητής υιοθέτησε μια πολύ περίεργη άποψη ότι σε περίπτωση που δεν γίνουν τα κατάλληλα βήματα, ή δεν αναλάβουν κάποιοι μεμονωμένα πρωτοβουλία, απλά θα έχουμε μια κατάσταση όπου θα περιμένουμε «τους νόμους της φυσικής» να αντιδράσουν! Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.