Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικό χουνέρι με τη «Μέδουσα»: Τράπηκε σε φυγή τουρκική φρεγάτα μόλις βρέθηκε αντιμέτωπη με αιγυπτιακή!

Η πενταμερής διακλαδική άσκηση «Μεδουσα 10» προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία. Τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισέλθει στην περιοχή όπου πρα...



Η πενταμερής διακλαδική άσκηση «Μεδουσα 10» προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία. Τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισέλθει στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η άσκηση, ανοιχτά της Αλεξάνδρειας με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση αιγυπτιακής φρεγάτας.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, χθες το βράδυ τουρκική φρεγάτα πλησίασε σε απόσταση 20 ν.μ από αιγυπτιακή φρεγάτα που μετέχει στην άσκηση. Ο Αιγύπτιος καπετάνιος ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τον Τούρκο κυβερνήτη ότι εισέρχεται σε δεσμευμένη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα κινήθηκε προς το μέρος του τουρκικού πολεμικού πλοίου. Η τουρκική φρεγάτα μετά την αντίδραση της αιγυπτιακής απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης η τουρκική φρεγάτα παρακολουθούσε από απόσταση τις ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που μετέχουν στη «Μέδουσα 10».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φρεγάτα που επιχείρησε να εισέλθει στην δεσμευμένη περιοχή της άσκησης είναι η «Kemal Reis», η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε προκαλέσει επεισόδιο με την ελληνική φρεγάτα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Η άσκηση «Μέδουσα 10» ολοκληρώνεται σήμερα. Το σενάριο της τελευταίας ημέρας περιλαμβάνει αποβατικές επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων. Τη τελική φάση της άσκησης παρακολουθεί ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.