Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εφιαλτικά σενάρια από τους Γάλλους για τη Μεσόγειο με ταραξία την Τουρκία!

Γαλλικός Στρατός: Εφιαλτικά σενάρια στη Μεσόγειο για τα επόμενα χρόνια με ταραξία την Τουρκία παρουσιάστηκαν πριν λίγο από το γαλλικό ΥΠΑΜ ...




Γαλλικός Στρατός: Εφιαλτικά σενάρια στη Μεσόγειο για τα επόμενα χρόνια με ταραξία την Τουρκία παρουσιάστηκαν πριν λίγο από το γαλλικό ΥΠΑΜ

Ο γαλλικός στρατός κάλεσε τους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας να φανταστούν τις πιθανές συγκρούσεις του αύριο. Η παρουσίαση της πρώτης ομάδας έγινε σήμερα Πέμπτη στο Φόρουμ Ψηφιακής Άμυνας, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από το Γαλλικό Υπουργείο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο γαλλικός στρατός κάλεσε τους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας να φανταστούν τις πιθανές συγκρούσεις του αύριο. Στόχος είναι η καλύτερη προετοιμασία για όσα πιθανώς έρχονται στο μέλλον. Η ομάδα, που ονομάζεται «κόκκινη ομάδα», παρουσίασε σήμερα το απόγευμα την πρώτη της δουλειά.

Το πρώτο σενάριο με την επωνυμία Barbaresques 3.0. Είναι ένας εφιάλτης. Προβλέπει προσάρτηση νησιών στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία, Βαλκανοποίηση κρατών γύρω από τη Μεσόγειο με τον κατακερματισμό των υπαρχόντων κρατών, παραστρατιωτικές ομάδες, πειρατεία, drones και ιδιωτικοί στρατοί είναι μεριά από τα σημεία που έγιναν γνωστά.

Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι η πειρατεία με την εμφάνιση νέας γενιάς πειρατών, με αυτόνομα νέα φονικά όπλα. Κυβερνοπόλεμος με παραβιάσεις δεδομένων πλοίων και νευρωνικές διασυνδέσεις.

Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τον στρατό να βγει από το κουτί και να σκεφτεί διαφορετικά, εξηγεί ο Emmanuel Chiva, επικεφαλής του γαλλικού Οργανισμού Καινοτομίας Άμυνας.

“Δεν είναι gadget. Ο στόχος μας είναι να εκπλαγούμε, να αμφισβητούμε. Περιμένουμε από τους συγγραφείς να εφεύρουν για εμάς κοινωνίες που δεν θα είχαμε σκεφτεί, μοντέλα στρατών που μας εκπλήσσουν και όπλα που δεν υπάρχουν ακόμη. Εναπόκειται σε εμάς να οργανώσουμε τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις μελλοντικές απειλές. ”

Ο στόχος της επιχείρησης είναι, μακροπρόθεσμα, να είναι σε θέση να προστατεύσει καλύτερα τη Γαλλία και τον πληθυσμό της. Ορισμένα σενάρια θα ταξινομηθούν ακόμη και ως εμπιστευτικά της άμυνας, ώστε να μην δώσουν ιδέες σε πιθανούς μελλοντικούς εχθρούς.armyvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.