Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατεχόμενα: Οι εγκληματίες τούρκοι μετέφεραν εκατοντάδες οστά Ελλήνων αγνοουμένων σε σημεία που έγιναν μάχες, για να μην αποκαλυφθεί ότι τους εκτέλεσαν στην αιχμαλωσία...!!

  Οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει στα Κατεχόμενα εκατοντάδες οστά αγνοουμένων σε σημεία που έγιναν μάχες ώστε να αποκρύψουν όλες τις μαζικές εκτ...

 



Οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει στα Κατεχόμενα εκατοντάδες οστά αγνοουμένων σε σημεία που έγιναν μάχες ώστε να αποκρύψουν όλες τις μαζικές εκτελέσεις.

Η Τουρκία αρνείται πεισματικά να ανοίξει τα αρχεία της στην ειδική επιτροπή αγνοουμένων δηλώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Μάλιστα η τουρκική πλευρά αρνείται στην Επιτροπή Αγνοουμένων της Κύπρου την παροχή οποιαδήποτε πληροφορία ιδίως όσον αφορά τη μετεγκατάσταση λειψάνων, ανέφερε ο επίτροπος της Κύπρου, Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας ότι «εδώ και 46 χρόνια αναζητούμε 800 άτομα που εξαφανίστηκαν», όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Ο ίδιος παρευρέθηκε σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για πρόσφυγες, εγκλωβισμένους, αγνοούμενους και άτομα που έχουν πληγεί το 1974, δήλωσε ότι η Επιτροπή αναζητά τα λείψανα 80 αγνοουμένων που έχουν μετεγκατασταθεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν επίσης ένας μεγάλος αριθμός λειψάνων που έχουν μετεγκατασταθεί σκόπιμα στο Δίκομο, τον Στρόγγυλο, τον Κοντεμένο, τη Λήθιθο, τον Κορνόκηπο, την Αγκαστίνα και τον Άγιο Ιλαρίωνα.

Επιπλέον, εξέφρασε ανησυχία για το τι συμβαίνει όσον αφορά την περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου, αφού 100 άτομα πιστεύεται ότι βρίσκονται θαμμένα στην περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου και Άγιο Μέμνονα, περιλαμβανομένων και πέντε παιδιών, ενώ υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν ή να εξαφανιστούν τα οστά τους αν υλοποιηθούν έργα ανάπτυξης, χωρίς να προηγηθούν εκσκαφές από την ΔΕΑ.

Παράλληλα, και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περίπου άλλοι 200 αγνοούμενοι στη Λάπηθο (περιοχή Σελέπριτι) καθώς και δεκάδες άλλοι σε διάφορες κατεχόμενες περιοχές, περιλαμβανομένων του Κορνόκηπου, του Κοντεμένου, και άλλων περιοχών.

Η Άγκυρα και οι εντολοδόχοι της στα Κατεχόμενα προβαίνουν σε αποτρόπαιες κινήσεις με την μετακίνηση λειψάνων αγνοουμένων σε περιοχές που έχουν διεξαχθεί μάχες, θέλοντας να δείξουν ότι αυτοί οι Έλληνες σκοτώθηκαν σε πολεμικές ενέργειες.

Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα περίπτωση αποκάλυψης διαταγής εκτέλεσης 70 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων που ήταν συλληφθέντες στο χωριό Ίσσια το 1974, την οποία ανακαλύφθηκε ότι είχε δώσει ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς.

Μαρτυρία Τούρκου στρατιώτη, ανέφερε ότι την εγκληματική διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με όπλα τύπου Τόμσον. Σύμφωνα πάντα με τον κυπριακό τύπο , οι Τούρκοι στρατιώτες έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια (που σήμερα βρίσκεται στα Κατεχόμενα), ενώ Τουρκοκύπριος από την περιοχή επιβεβαίωσε τα διαδραματισθέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.