Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στόχος της Τουρκίας μέσω Λιβύης να «χτυπήσει» τη Γαλλία στην υποσαχάρια Δυτ. Αφρική – Ο ρόλος της Ιταλίας

Στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια της Δυτικής Λιβύης, παρατηρείται μια αυξανόμενη τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα, καθώς η βάση βρίσκεται...





Στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια της Δυτικής Λιβύης, παρατηρείται μια αυξανόμενη τουρκική στρατιωτική δραστηριότητα, καθώς η βάση βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο ως προς τα νοτιοδυτικά, μέσω των Al-Jabal και Al-Hamada, όπου η χερσαία και αεροπορική διέλευση διευκολύνεται μέσω αυτής, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Πηγές πληροφοριών πιστεύουν ότι ο στόχος των Τούρκων από την εγκατάσταση τους εκεί, είναι η νότια Λιβύη, όχι η Σύρτη, και ο στόχος είναι να επεκταθούν στα νότια σύνορα της Λιβύης που συνορεύουν με τις χώρες των γαλλικών συμφερόντων στο Νίγηρα και το Τσαντ, και το τρίγωνο με την Αλγερία, που βλέπει την αντίθετη πλευρά της Δημοκρατίας του Μάλι, όπου η Γαλλία πολεμά ενάντια στην Αλ Κάιντα και τους συμμάχους της.

Οι πηγές δείχνουν επίσης την ύπαρξη ιταλικής συμπαιγνίας με την Τουρκία, της οποίας ο στόχος είναι να μοιραστούν τον έλεγχο του νότου, όπως έχουν κάνει με την κατανομή του ελέγχου επί του αεροδρομίου της Μισράτα, για παράδειγμα, καθώς με αυτό τον τρόπο η Ρώμη εγγυάται τον έλεγχο των πετρελαϊκών περιοχών που την ενδιαφέρουν, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοπηγών της εταιρείας «Eni», εκτός από τον περιορισμό της αντίπαλης Γαλλίας.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο Παρατηρητήριο ότι:

«Η Τουρκία μεταφέρει εξοπλισμό στη βάση Αλ Ουατίγια και αυτός καταλήγει σε πολιτοφυλακές στο νότο, οι οποίες είναι πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης».

Στις γειτνιάζουσες χώρες στα δυτικά της Λιβύης, οι ειδικοί προειδοποιούν για την αύξηση της τουρκικής δραστηριότητας, ειδικά με την παρουσία τμήματος της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (MİT) στη βάση Αλ Ουατίγια, η οποία συνδέεται άμεσα με τον Χακάν Φιντάν, τον επικεφαλής της MİT, που ασχολείται άμεσα με το θέμα της Λιβύης και την εμπλοκή της χώρα του με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Η Τουρκία, με την επέκτασή της στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια και από εκεί στα νοτιοδυτικά, μπορεί να πυροδοτήσει συγκρούσεις σε παραμεθόριες περιοχές που συνορεύουν με τη Λιβύη, παραδίδοντας όπλα και υποστήριξη σε τοπικές ομάδες που με τη σειρά τους θα τα μεταφέρουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις που ενοχλούν το Παρίσι και τους συμμάχους του, όπως είναι η Αλ Κάιντα και οι παράγωγες ομάδες της, όπως η Αλ Μουραμπιτούν και η al-Muqawoon.

Εν τω μεταξύ, η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη περιορίστηκε να καταγγείλει τη συνεχιζόμενη άφιξη μισθοφόρων και όπλων στη Λιβύη και την κατοχή ξένων δυνάμεων των λιβυκών βάσεων χωρίς να τις επονομάζει και να προβεί σε ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.