Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανατροπή στην υπόθεση του γιατρού που «έσπασε» την καραντίνα στο Καρπενήσι

lamiareportΟ 32χρονος ασθενής διασωληνώθηκε από Αναισθησιολόγο και όχι από τον συγκεκριμένο Παθολόγο που βγήκε στα κανάλια. Ανατροπή στην ...

lamiareportΟ 32χρονος ασθενής διασωληνώθηκε από Αναισθησιολόγο και όχι από τον συγκεκριμένο Παθολόγο που βγήκε στα κανάλια.


Ανατροπή στην υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας σε πανελλαδικό επίπεδο μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και το διαδίκτυο.


Όπως αρχικά παρουσιάστηκε φάνηκε ότι ο παθολόγος Ιωάννης Πέτρου, που ήταν στις τελευταίες ημέρες της καραντίνας, κλήθηκε εσπευσμένα από το νοσοκομείο Καρπενησίου για να διασωληνώσει ασθενή που κινδύνευε η ζωή του και ότι δεν υπήρχε άλλος γιατρός.


Η αλήθεια είναι ότι ο ασθενής διασωληνώθηκε από την Αναισθησιολόγο Λήδα Κατσάνου, η οποία μαλιστα τον συνόδεψε και με το ασθενοφόρο μεχρι τη ΜΕΘ της Χαλκίδας, ώστε να τον παραδώσει ασφαλή στα χέρια των συναδέλφων της.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το τελευταίο 15μερο οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Καρπενησίου έχουν κάνει 10 διασωληνώσεις και έχουν συνοδεύσει τους ασθενείς σε μακρινά νοσοκομεία, όπου δηλαδή υπήρχαν κενά κρεβάτια σε ΜΕΘ.


Μάλιστα όπως αναφέρουν οι τρεις Αναισθησιολόγοι του Τμήματος «κανείς παθολόγος στο νοσοκομείο μας δεν διασωλήνωσε ή διακόμισε ποτέ ασθενή, αλλά και κανείς ασθενής δεν παρέμεινε χωρίς ιατρική φροντίδα ή παρακολούθηση οποιαδήποτε στιγμή....»


Οι τρεις Αναισθησιολόγοι του ΓΝ Καρπενησίου δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό στην πρωτη γραμμή, κάνοντας παραπάνω εφημερίες χωρίς να πληρώνονται, υπερβάλλοντας εαυτό για να είναι δίπλα στους ασθενείς που τους έχουν ανάγκη.


Σε ότι αφορά στο «σπάσιμο» της καραντίνας από τον παθολόγο κ. Πέτρου κλήθηκε. όχι για να διασωληνώσει κάποιον ασθενή, αλλά για να αντικαταστήσει τον συνάδεφλό του στην Παθολογική Κλινική κ. Δαλαδήμο Θεόδωρο, που μετά από πολλές ήμερες μόνος του στο Τμήμα είχε σχεδόν καταρρεύσει.


«Μας λυπεί ιδιαιτέρως, μετά από τόση προσπάθεια ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου μας, με τα πρόσφατα δημοσιεύματα και συνεντεύξεις στον τύπο, να δίνεται η εντύπωση ότι οποιαδήποτε στιγμή υπήρξε οποιοδήποτε κενό ή ελλιπής φροντίδα αρρώστου στο νοσοκομείο μας....», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι τρεις Αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Καρπενησίου, σε ανακοίνωσή τους, προς αποκατάσταση της αλήθειας.




Διαβάστε την ανακοίνωση που υπογράφουν ο Διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τμήματος, κ. Λουρίκας Βασίλειος και οι Αναισθησιολόγοι κ.κ. Κατσάνου Λήδα και Σκάζας Γεώργιος.


Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις ή ανασφάλεια στον κόσμο που εξυπηρετείται από το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου σε μία τόσο δύσκολη εποχή στον χώρο της υγείας, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο, το Αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου , θέλει να διευκρινίσει τα εξής κάτωθι:


 


Παρά τον εξαιρετικά αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω της πανδημίας και την υποστελέχωση κάποιον τμημάτων, κανείς ασθενής στο νοσοκομείο μας και ιδιαίτερα ασθενής που είναι σε σοβαρή κατάσταση δεν έμεινε χωρίς ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση ούτε για ένα λεπτό. 


 


Συγκεκριμένα, αναφερόμενοι στο περιστατικό που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, ο συγκεκριμένος ασθενής είχε εκτιμηθεί νωρίς το πρωί από τον εφημερεύοντα παθολόγο της κλινικής τον κο Δαλαδήμο Θεόδωρο, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα προσέρχεται χωρίς να εφημερεύει για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών του,  και ο οποίος λόγω της επιβάρυνσης της κλινικής  εικόνας του ασθενή, ενημέρωσε τους αναισθησιολόγους οι οποίοι άμεσα προσέτρεξαν να συνδράμουν τον συνάδελφο και κυρίως τον ασθενή. 


 


Από τις 6 η ώρα το πρωί, από την αρχική εκτίμηση της κλινικής εικόνας μέχρι και   την ασφαλή μεταφορά του ασθενή στην ΜΕΘ Χαλκίδας , οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου μας, ήταν δίπλα στον ασθενή για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα. 


 


Είναι γεγονός ότι το νοσοκομείο μας, αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα στελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν μεταφράζεται σε ελλιπή ιατρική φροντίδα των ασθενών που νοσηλεύονται, λόγω της υπέρμετρης προσπάθειας της συντριπτικής πλειοψηφίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο υπερβάλλοντας εαυτόν, εργάζονται πολλές φορές και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου ώστε να διασφαλίσουν άριστη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς μας.


 


Ειδικά σε ότι αφορά τους ασθενείς που κρίνονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση και για τους οποίους είναι υπεύθυνοι οι αναισθησιολόγοι, για την εκτίμηση της ανάγκης για διασωλήνωση, την διασωλήνωσή τους και μεταφορά τους σε ΜΕΘ, το αναισθησιολογικό τμήμα, στην παρούσα κατάσταση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι οι αναισθησιολόγοι είναι μόνο τρεις,  με δική τους πρωτοβουλία στελεχώνουν το νοσοκομείο του Καρπενησίου καθημερινά με δύο αναισθησιολόγους, καθ´ υπέρβαση των καθηκόντων τους και πέρα από το επίσημο πρόγραμμα εφημεριών, ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει διαθέσιμος αναισθησιολόγος και για την συνοδεία διασωληνωμένων ασθενών και για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου.


 


Συγκεκριμένα οι τρεις (3) αναισθησιολόγοι που στελεχώνουν το τμήμα, ο κος Λουρίκας Βασίλειος διευθυντής του τμήματος και οι δύο επιμελητές η κα Κατσάνου Λήδα και ο κος Σκάζας Γεώργιος προσέρχονται για την διαχείριση,  αντιμετώπιση και διακομιδή των ασθενών χωρίς να εφημερεύουν, για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και σωστή φροντίδα των ασθενών. Σημειωτέον ότι, παρά το γεγονός ότι ο κος Σκάζας έχει πάρει θέση σε άλλο νοσοκομείο, όπως ήταν προγραμματισμένο από καιρό και προ της πανδημίας, ενώ θα μπορούσε να φύγει, παραμένει στην θέση του όσο περισσότερο μπορεί, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητας που τον διακρίνει, ώστε να συνδράμει τους συναδέλφους του και τους ασθενείς αυτή την δύσκολη περίοδο.


 


Θα ήταν παράλειψη από μέρους μας, να μην κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στους νοσηλευτές του αναισθησιολογικού τμήματος, την κα Μπομποτσιάρη Άννα, τον κο Τριανταφυλλόπουλο Δημήτρη και την κα Κοντοπάνου Βιβή, και ιδιαιτέρως στην κα Μπομποτσιάρη Άννα , η οποία λόγω ειδικών συνθηκών στο τμήμα μας, προσερχόταν νυχθημερόν και χωρίς να έχει βάρδια για να συνδράμει τους ασθενείς μας. 


 


Μας λυπεί ιδιαιτέρως, μετά από τόση προσπάθεια ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου μας, με τα πρόσφατα δημοσιεύματα και συνεντεύξεις στον τύπο, να δίνεται η εντύπωση ότι οποιαδήποτε στιγμή υπήρξε οποιοδήποτε κενό  ή ελλιπής φροντίδα αρρώστου στο νοσοκομείο μας.


 


Κανείς παθολόγος στο νοσοκομείο μας δεν διασωλήνωσε ή διακόμισε ποτέ ασθενή, αλλά και κανείς ασθενής δεν παρέμεινε χωρίς ιατρική φροντίδα ή παρακολούθηση οποιαδήποτε στιγμή.


 


Η ελλιπής στελέχωση κάποιων τμημάτων του νοσοκομείου μας και οι δυσκολίες που προκύπτουν από αυτό το γεγονός, έχει γνωστοποιηθεί στην διοίκηση του νοσοκομείου μας  και την ΥΠΕ, από την οποία αναμένουμε οπωσδήποτε τις ανάλογες κινήσεις, και ειδικά με την επερχόμενη αποχώρηση του κου Σκάζα η οποία θα θέσει σε ιδιαίτερη δυσχερή θέση το αναισθησιολογικό τμήμα, το οποίο θα παραμείνει με δύο μόνο αναισθησιολόγους τον κο Λουρίκα και την κα Κατσάνου, οι οποίοι θα κληθούν να καλύπτουν τον νοσοκομείο καθημερινά και χωρίς να εφημερεύουν, για να καλύψουν την διαχείριση, διασωλήνωση και διακομιδή των ασθενών, τα επείγοντα περιστατικά και τα χειρουργεία.


 


Οι πολίτες όμως που εξυπηρετούνται από το  νοσοκομείο μας και ειδικά όσοι περνάνε στην φροντίδα των αναισθησιολόγων, οφείλουν να γνωρίζουν ότι μέχρι τώρα, και όσο θα μας επιτρέπουν οι σωματικές μας αντοχές, εν αναμονή των κινήσεων της διοίκησης και της ΥΠΕ, έχουμε διασφαλίσει στο έπακρο όλες τις ανάγκες για την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών μας, όπως πραγματικά συνέβη και με το περιστατικό που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα το οποίο υπό άριστες συνθήκες και χωρίς καμία καθυστέρηση μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Χαλκίδας.


 


Με εκτίμηση


 


Λουρίκας Βασίλειος


Κατσάνου Λήδα


Σκάζας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.