Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψυχάκιας σε Μισέλ... Η ελληνική πλευρά βρίσκει προφάσεις, ενώ στις τελευταίες εβδομάδες έκανε προκλητικά βήματα

  Ο ΠτΔ Ερντογάν συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Π...

 



Ο ΠτΔ Ερντογάν συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τηλεφώνησε στον ΠτΔ Ερντογάν για να τον ενημερώσει για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ και για να ανταλλάξουν ιδέες.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν στην συνομιλία ανέφερε πως οραματίζεται να στήσει το μέλλον της Τουρκίας μαζί με την ΕΕ και ότι κάθε θετικό βήμα που γίνεται στα σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, το αξιοποιούν ως ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας.

Οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ το συντομότερο πρέπει να γλιτώσουν από το φαύλο κύκλο

Ο Ερντογάν ανέφερε πως ενώ η Τουρκία επιθυμεί θα ανοίξει μία νέα σελίδα με την ΕΕ, κάποιοι σταθερά καταβάλλουν προσπάθεια για να προκαλέσουν κρίση και πρόσθεσε πως οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ πρέπει το συντομότερο δυνατό να γλιτώσουν από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αρχίσει πάλι τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, αλλά η ελληνική πλευρά συνεχώς βρίσκοντας νέες προφάσεις αποφεύγει τις συνομιλίες ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έκανε και προκλητικά βήματα.

Ο ΠτΔ Ερντογάν υπογράμμισε πως την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, η Τουρκία καθορίζει την πολιτική της στη βάση μόνο και μόνο του δικαίου και της δικαιοσύνης, πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι αυτή που στο θέμα της Αν. Μεσογείου έχει εκθέσει την καλή της προαίρεση και εποικοδομητική βούληση και σε αυτό το θέμα στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη η πρόταση για διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης για αυτό το θέμα. Ο ΠτΔ Ερντογάν ανέφερε πώς θα είναι σημαντικό σε αυτή τη σύνοδο μην αποκλειστεί κάνεις συμπεριλαμβανομένης και της KKTC και πρόσθεσε πως πάντα η τουρκική πλευρά ήταν αυτή που κατέβαλε την απαραίτητη προσπάθεια για μία δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στο νησί της Κύπρου.

Ο ΠτΔ Ερντογάν ανέφερε ότι κανένα από τα πεδία όπως της Συρίας , της Λιβύης και του Καραμπάχ που η ΕΕ αναφέρει ως προβληματικά δεν σχετίζονται με την ουσία των σχέσεων Τουρκίας- ΕΕ , και πρόσθεσε πως σε αυτά τα πεδία, σε μεγάλο βαθμό οι γενικές αρχές και οι στόχοι συμπίπτουν. Ο ΠτΔ Ερντογάν ανέφερε ότι πάει δύο χρόνια τώρα οι σχέσεις Τουρκίας- ΕΕ έχουν φυλακιστεί για χάρη των στενών συμφερόντων κάποιων χωρών μελών και πρόσθεσε πως επιθυμεί αρχίζει πάλι η συνομιλία με την ΕΕ πάνω στην μεγάλη εικόνα και στη βάση του αμοιβαίου οφέλους.

Είπε πως το πρώτο στάδιο για τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας, είναι η χρήση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου ως αποτελεσματικού οχήματος και εξέφρασε την ευχή η ΕΕ στο θέμα της Τουρκίας να υιοθετήσει μία ψύχραιμη και εποικοδομητική στάση.

Son Dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü | Haberler.com Politika

15/12/2020

Σχ.https://tourkikanea.gr Το μόρφωμα των κατεχομένων, αυτή η μαριονέτα της Άγκυρας δεν έχει καμία θέση σε οποιαδήποτε διεθνή διάσκεψη. Δεν έχει δική του βούληση αλλά καθοδηγείται πλήρως απο τον Ερντογάν. Και αλήθεια ποια ήταν τα προκλητικά βήματα που έκανε η Ελλάδα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.