Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δικαστήριο του Πακιστάν αποφυλακίζει εμπλεκόμενους στον αποκεφαλισμό του Ντάνιελ Πέρλ …

Δικαστήριο του Πακιστάν επέτρεψε στον τρομοκράτη και στους συνεργούς του που κρίθηκαν ένοχος για τον άγριο ​​αποκεφαλισμό του Αμερικανού δη...





Δικαστήριο του Πακιστάν επέτρεψε στον τρομοκράτη και στους συνεργούς του που κρίθηκαν ένοχος για τον άγριο ​​αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Πέρλ, να αφεθούν ελεύθεροι.

Ένα πακιστανικό δικαστήριο διέταξε την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων υπόπτων για την δια αποκεφαλισμού δολοφονία του δημοσιογράφου Ντάνιελ Πέρλ – αψηφώντας τη κυβέρνηση, η οποία είχε απαιτήσει να παραμείνουν πίσω από τα κάγκελα.

NY Post: Το Ανώτατο Δικαστήριο του Σιντχ εξέδωσε γραπτή απόφαση για τον κατηγορούμενο Αχμέτ Ομάρ Σαϊντ Σεικ και τους συνεργούς του, Φαχαντ Νασιμ, Σεικ Αντιλ και Σαλμαν Σακιμπ να “απελευθερωθούν αμέσως από τη φυλακή “, σύμφωνα με την Agence France-Presse (AFP).

Ο γεννημένος στην Βρετανία ύποπτος Σεΐκ, καταδικάστηκε σε θάνατο το 2002 για την απαγωγή και αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου της Wall Street Journal τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, ένα φρικτό έγκλημα που βιντεοσκοπήθηκε και στάλθηκε στο προξενείο των ΗΠΑ. Οι υπόλοιποι τρεις ύποπτοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Φέτος τον Απρίλιο, το επαρχιακό δικαστήριο που διέταξε την απελευθέρωσή τους, είχε ανατρέψει τις καταδίκες και τις ποινές για δολοφονία, μια κίνηση που εξέπληξε την κυβέρνηση των ΗΠΑ, την οικογένεια του Περλ και τις ομάδες υπεράσπισης της δημοσιογραφίας.

Η καταδίκη του Σεΐκ υποβαθμίστηκε σε απαγωγή, η οποία έχει φυλάκιση έως και επτά ετών, λιγότερο από ό, τι είχε ήδη υπηρετήσει, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν διέταξε να παραμείνουν πίσω από τα κάγκελα έως ότου αποσυρθούν οι κατηγορίες , χαρακτηρίζοντας τον Σέιχ ως κίνδυνο εάν απελευθερωθεί. Ο Φαισάλ Σιντίκι, δικηγόρος της οικογένειας του Περλ, δήλωσε ότι η επαρχιακή κυβέρνηση του Σιντ κάνει έκκληση για την απελευθέρωση του Σεΐκ. Οι εφέσεις για την απαλλαγή τους έγιναν με ξεχωριστές προσφυγές τόσο από την πακιστανική κυβέρνηση όσο και από την οικογένεια του Περλ. Το Ανώτατο Δικαστήριο θα συνεχίσει την ακρόαση στις 5 Ιανουαρίου.

Ο Περλ, ένας 38χρονος δημοσιογράφος από το Ενκινο της Καλιφόρνια, απήχθη στις 23 Ιανουαρίου 2002 στο Καράτσι, ενώ διερευνούσε τους δεσμούς μεταξύ των Πακιστανών μαχητών και του «βομβιστή παπουτσιών» Ρίτσαρτντ Ριντ.

Στην αρχική δίκη του Σεΐκ, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έδειξαν ότι κέρδισε την εμπιστοσύνη του Περλ μοιράζοντας τις εμπειρίες τους περιμένοντας τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, με τη γυναίκα του Περλ να γεννάει τον γιο τους, τον Αδάμ, τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία.

Ο Σεΐκ, ένας έμπειρος τζιχαντιστής που σπούδασε στο London School of Economics, συνελήφθη λίγες μέρες μετά την απαγωγή του Περλ και αργότερα καταδικάστηκε σε απαγχονισμό. Η χήρα του Περλ είχε προβλέψει από καιρό ότι δεν θα τον εκτελέσουν. Μερικοί λένε ότι ο Περλ δολοφονήθηκε από τον Καλιντ Σειχ Μοχάμεντ, τον φερόμενο εγκέφαλο των επιθέσεων της 9/11. Ο Μωχάμεντ συνελήφθη στο Πακιστάν το 2003 και κρατείται στον κόλπο του Γκουαντάναμο.


PAKISTANI COURT allows terrorist found guilty of savage beheading of American journalist Daniel Pearl, as well as the beheader’s accomplices, to walk free

https://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.