Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συναγερμός στη Λιβύη: Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από Σύρτη και Αλ Τζούφρα

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ανέφερε την Τετάρτη ότι τουρκικά αεροσκάφη drones πετούν πάνω από τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λιβ...


Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ανέφερε την Τετάρτη ότι τουρκικά αεροσκάφη drones πετούν πάνω από τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, που προσδιορίζεται από την Σύρτη και την Αλ Τζούφρα.

Η εφημερίδα έγραψε ότι αρκετές πηγές στη Λιβύη ανέφεραν εκρήξεις, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για τυχόν αεροπορικές επιθέσεις.

Πρόσθεσε δε ότι οι εντάσεις είναι συχνές μεταξύ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) και της Τουρκίας ειδικά μετά την «κατάληψη» από ναυτικές δυνάμεις του Χάφταρ τουρκικού πλοίου υπό σημαία Τζαμάικας τη Δευτέρα. Το πλοίο κατευθυνόταν προς το δυτικό λιμάνι της Μισράτα.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι σύντομα θα ξεσπάσουν συγκρούσεις ανάμεσα σε Τουρκικές δυνάμεις και τον LNA.

Η La Repubblica σημείωσε ακόμη ότι δυτικές πηγές επιβεβαίωσαν πως το πλοίο «Mabrouka» περνούσε κοντά στην πόλη Derna, σε μια περιοχή που το LNA είχε από καιρό ανακηρύξει ως «απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη».

Πριν από λίγες ημέρες, το LNA ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λιβύη, ζητώντας από τις δυνάμεις του να είναι σε εγρήγορση.

Πηγή: libyareview

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.