Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η αλήθεια... Οι αμερικανικές κυρώσεις «γονατίζουν» την τουρκική πολεμική βιομηχανία

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2020, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στον Στρατιωτικό Οργανισμό Προμηθειών της Τουρκίας (SSB) εφαρμόζοντας τον “Νόμο ...





Στις 14 Δεκεμβρίου του 2020, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στον Στρατιωτικό Οργανισμό Προμηθειών της Τουρκίας (SSB) εφαρμόζοντας τον “Νόμο για την Αντιμετώπιση των Εχθρών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων”, γνωστό ως CAATSA (Countering America’s Adversaries through Sanctions Act), που εστιάζει στην ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στην Ευρώπη και την Ευρασία.

ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ
ΠΗΓΗ: SLPRESS

Ο Nόμος CAATSA επιτάσσει ρητά τον τερματισμό των αμερικανικών πωλήσεων όπλων και την επιβολή κυρώσεων σε οποιαδήποτε χώρα, εν προκειμένω στην Τουρκία, που συνεργάζεται με απαγορευμένες ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής κρατικής αεροπορικής εταιρείας “MKB Fakel”, που παράγει το αντιπυραυλικό σύστημα S-400. Οι αμερικανικές κυρώσεις που επιλέχθηκαν από τους Αμερικανούς υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών σε βάρος του Στρατιωτικού Οργανισμού Προμηθειών της Τουρκίας (SSB), όπως αυτές περιλαμβάνονται στο Εκτελεστικό Διάταγμα 13849, προβλέπουν τα εξής:

Πρώτον, την απαγόρευση χορήγησης συγκεκριμένων αμερικανικών αδειών εξαγωγής και αδειών για οποιαδήποτε στρατιωτικά αγαθά ή τεχνολογία. Δεύτερον, την απαγόρευση χορήγησης δανείων ή πιστώσεων από αμερικανικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, για οποιαδήποτε περίοδο εντός 12 μηνών. Τρίτον, την απαγόρευση χορήγησης βοήθειας μέσω της αμερικανικής Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών (Export-Import Bank).



Τέταρτον, την απαίτηση να αντιταχθούν οι ΗΠΑ σε δάνεια από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που ωφελούν τον τουρκικό Στρατιωτικό Οργανισμό Προμηθειών. Πέμπτον, κυρώσεις καθολικού αποκλεισμού και περιορισμούς στις θεωρήσεις εισόδου (visas) για τέσσερα ανώτατα στελέχη της SSB. Μεταξύ αυτών προβλέπεται το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ, που ανήκουν στα τέσσερα στελέχη του τουρκικού οργανισμού και η γενικότερη απαγόρευση σε Αμερικανούς πολίτες να προβαίνουν σε κάθε είδους συναλλαγή μαζί τους.



Ο αντίκτυπος στην τουρκική πολεμική βιομηχανία

Σε ενημερωτικό δελτίο, που εξέδωσε στις 14 Δεκεμβρίου 2020 το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αποσαφηνίζεται ότι οι αμερικανικές κυρώσεις δεν αποσκοπούν στην υπονόμευση των στρατιωτικών δυνατοτήτων ή την απομείωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Τουρκίας, αλλά στην επιβολή κόστους στη Ρωσία ως απάντηση στο ευρύ φάσμα των κακόβουλων δραστηριοτήτων της. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.