Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για ψυχοφάρμακα... Ερντογάν: «Η Τουρκία ελπίζει να ανοίξει μια νέα σελίδα με την ΕΕ»

  Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την επιθυμία του να ανοίξει “μια νέα σελίδα” με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια ...

 



Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την επιθυμία του να ανοίξει “μια νέα σελίδα” με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στην πρώτη επικοινωνία του Τούρκου ηγέτη με ανώτατο Ευρωπαίο αξιωματούχο μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εις βάρος της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

“Η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα με την ΕΕ” και να “ξαναξεκινήσουν οι συνομιλίες με την ΕΕ εξετάζοντας την κατάσταση στο σύνολό της” και “στη βάση κοινών συμφερόντων”, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, το σύμφωνο μετανάστευσης που υπεγράφη το 2016 μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ μπορεί να αποτελέσει μια αφετηρία για τη δημιουργία ενός πιο “θετικού” κλίματος.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την ετοιμότητα της Άγκυρας για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι η ελληνική πλευρά αποφεύγει συνεχώς τις διαπραγματεύσεις.

Τονίζοντας ότι η πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο βασίζεται στην νομιμότητα, υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά καταβάλλει πάντοτε τις απαραίτητες προσπάθειες για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην περιοχή.

“Ελπίζουμε ότι η ΕΕ θα υιοθετήσει μια εποικοδομητική και συνετή στάση απέναντι στην Τουρκία”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μια μέρα μετά την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας για την αγορά και απόκτηση των ρωσικών συστημάτων S-400.\

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.