Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ απελευθέρωσαν το τουρκικό εμπορικό πλοίο

Μετά από έρευνα στην οποία προέβησαν οι δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ αναφορικά με το φορτίο του τουρκικού εμπορικού πλοίου με σημαία Τζαμάϊ...



Μετά από έρευνα στην οποία προέβησαν οι δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ αναφορικά με το φορτίο του τουρκικού εμπορικού πλοίου με σημαία Τζαμάϊκας, το απελευθέρωσαν, αφού διαπίστωσαν ότι δεν μετέφερε όπλα

Δυνάμεις που είναι πιστές στον Στρατηγό Khalifa Haftar απελευθέρωσαν το τουρκικό φορτηγό πλοίο που κατέλαβαν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος την Πέμπτη.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) διέκοψε την πορεία του τουρκικού πλοίου Mabrooka και το οδήγησε στο λιμάνι του Ras al-Hilal, ανατολικά της Βεγγάζης τη Δευτέρα, δημιουργώντας τουρκικές αντιδράσεις για αντίποινα και "σοβαρές συνέπειες".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του LNA Ahmed al-Mismari είπε ότι το πλοίο έπλεε κάτω από μια σημαία της Τζαμάικας και κατευθυνόταν προς τη δυτική πόλη της Μισράτα, εκατοντάδες μίλια από το σημείο που συνελήφθη.

Η Τουρκία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την αιχμαλωσία του πλοίου, λέγοντας ότι πρέπει να επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη δυτική Λιβύη.

"Η στόχευση των τουρκικών συμφερόντων στη Λιβύη θα έχει σοβαρές συνέπειες και αυτά τα στοιχεία που στοχεύουν τα τουρκικά συμφέροντα θα πληγούν ", ανέφερε σε δήλωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αιχμαλώτιση του πλοίου πραγματοποιήθηκε εβδομάδες αφότου υπέγραψαν οι αντιμαχόμενες φατρίες της χώρας μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για να επιτρέψουν στις διαπραγματεύσεις να τερματίσουν τη σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.