Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παμε ολοταχώς για ΓΕΝΙΚΟ ΧΑΛΑΣΜΟ...!!! Οι τούρκοι ετοιμάζονται να κλείσουν το Ιντσιρλίκ για να εκδικηθούν για τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ...!!

Σοκ και δέος επικρατεί στην Άγκυρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέλους κατέστησαν σαφές στην Τουρκία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και σε πολλές...





Σοκ και δέος επικρατεί στην Άγκυρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέλους κατέστησαν σαφές στην Τουρκία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και σε πολλές περιστάσεις ότι η αγορά του συστήματος S-400 θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και θα παρείχε σημαντικά κεφάλαια στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, καθώς και πρόσβαση των Ρώσων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και την αμυντική βιομηχανία.

Η χθεσινή δράση στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφαρμόσουν πλήρως το Άρθρο 231 της CAATSA και δεν θα ανεχθούν σημαντικές συναλλαγές με τους τομείς της άμυνας και των μυστικών πληροφοριών της Ρωσίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μάικ Πομπέο, αναφέρει: “Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η Τουρκία προχώρησε στην αγορά και τη δοκιμή του συστήματος των S-400 από τη Ρωσία. Οι σημερινές κυρώσεις αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν πλήρως τον νόμο CAATSA. Δεν θα ανεχθούμε σημαντικές συναλλαγές με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας”.

Εκδίκηση με Ιντσιρλίκ;

Έδω και ώρες κυκλοφορούν έντονα διάφορες φήμες, ότι η Τουρκία ενδέχεται να εκδικηθεί τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις κατά της αμυντικής βιομηχανίας της, απαιτώντας από την Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει την αεροπορική βάση Incirlik.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Zuifikar Dogan, αυτή η επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι ως απάντηση!

Η Ελλάδα σε ετοιμότητα

Παρά τη θετική αντίδραση της χώρας μας έναντι των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, η Αθήνα παραμένει σε επιφυλακή, γεγονός που αντικατοπτρίζεται από δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και
τις απειλές του Ρετζέπ Ερντογάν περί δυναμικής υπεράσπισης των τουρκικών συμφερόντων.

Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η δήλωση που έκανε την Κυριακή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.