Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μείωση ενοικίου σε πληττόμενες επιχειρήσεις: Πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Τι προβλέπει το νέο καθεστώς που θα ισχύσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Μεγαλύτερη μείωση στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης για τον...

Τι προβλέπει το νέο καθεστώς που θα ισχύσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους.



Μεγαλύτερη μείωση στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αλλά και αποζημίωση στους ιδιοκτήτες για τη ζημία που υφίστανται από την απώλεια εισοδήματος, προβλέπει το νέο καθεστώς που θα ισχύσει τους πρώτους μήνες του 2021, με σκοπό να στηριχθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου.


Βάσει των όσων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, το μέτρο θα εφαρμοστεί για τους δύο πρώτους μήνες του νέου χρόνου και οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα καταβάλλουν ενοίκιο κατά 80% λιγότερο.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει η imerisia.gr και η Σίσσυ Σταυροπιερράκου το μέτρο προβλέπει:


Το ενοίκιο επαγγελματικής στέγης των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους πληττόμενους ΚΑΔ και έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή μειώνεται υποχρεωτικά από 40% σήμερα σε 80%. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υφίστανται μείωση του εισοδήματός τους θα λάβουν αποζημίωση από το κράτος στο 60% του συνολικού ενοικίου απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι ενοικιαστές θα τους καταβάλουν το 20%, ήτοι οι ιδιοκτήτες δικαιούνται να εισπράξουν το 80% του πλήρους ενοικίου.

Το ποσό της επιστροφής των μισθωμάτων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορoνοϊού, είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α., τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τον Ιανουάριο του 2021 οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40%, τον Νοέμβριο αναμένεται να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί. Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν οι χρηματικές αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το μήνα Δεκέμβριο και τον Μάρτιο οι αποζημιώσεις για τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.