Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκινεί ο οκτάχρονος μέσα από τη ΜΕΘ του Ρίου: «Πείτε στον Άγιο Βασίλη να κρατήσει το δώρο μου μέχρι να βγω»- Δείτε βίντεο

Το μικρό παιδί που δίνει τη μάχη του έναντι σε ένα σπάνιο μεταφλεγμονώδες σύνδρομο τα συμπτώματα του οποίου μοιάζουν με εκείνα της νόσου K...


Το μικρό παιδί που δίνει τη μάχη του έναντι σε ένα σπάνιο μεταφλεγμονώδες σύνδρομο τα συμπτώματα του οποίου μοιάζουν με εκείνα της νόσου Kawasaki λίγο πριν διασωληνωθεί, εκμυστηρεύτηκε στους γιατρούς ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει… αστροναύτης
Συγκινούν τα όσα είπε στους γονείς του ο οκτάχρονος Γιαννάκης που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.


Το μικρό παιδί από τον Πύργο αντιμετωπίζει μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορωνοϊό. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας και το πρώτο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.


Όπως δήλωσε η μητέρα του στην ΕΡΤ εκείνο που της ζήτησε ο μικρούλης ήταν να μην ανοίξουν τα αδέλφια του το Χριστουγεννιάτικο δώρο του χωρίς εκείνον στο σπίτι.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε ότι ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους εκμυστηρεύτηκε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει… αστροναύτης!

Νωρίτερα ο πατέρας του 8χρονου, μιλώντας στον Alpha ανέφερε ότι «το παιδί είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύει» και συμπλήρωσε ότι «ο κορωνοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να προσβληθεί από μία νόσο που λέγεται Kawasaki. Έχει τα συμπτώματα αλλά οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι».

«Παρουσιάζει βελτίωση» λέει ο Διευθυντής της Παιδιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Διευθυντής της Παιδιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, ανέφερε ότι το παιδί «είχε πάρα πολλά αντισώματα από τον κορωνοϊό» και συμπλήρωσε ότι «έχουν καταγραφεί 130 αντίστοιχα περιστατικά και είναι σαν μια υπέρμετρη απάντηση απέναντι στην COVID-19».

«Στη ΜΕΘ το παιδί μπήκε την Παρασκευή, μετά από πέντε ημέρες στην Παιδιατρική και αφού έλαβε όλη την απαραίτητη αγωγή, γιατί ουσιαστικά συμμετείχε στην αντιμετώπιση του νοσήματος και το καρδειαγγειακό σύστημα και αυτό ήταν το πιο ασφαλές για τον 8χρονο», τόνισε ο κ. Δημητρίου και υπογράμμισε ότι «παίρνει όλη την προβλεπόμενη από τα πρωτόκολλα αγωγή λκαι σήμερα είναι πολύ βελτιωμένο».

Τέλος, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στα συνηθέστερα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά που προσβάλλονται από τη νόσο Kawasaki ή την ελαφρότερη μορφή της. Αυτά συνδέονται κυρίως με το γαστρεντερολογικό σύστημα, με την καρδιά και με το δέρμα, με τον κ. Δημητρίου να αναφέρει ενδεικτικά τον πυρετό, τα εξανθήματα στο δέρμα, τα ανευρίσματα των στεφανιαίων στην καρδιά, την καρδιακή ανεπάρκεια, τη χαμηλή πίεση, τον πόνο στην κοιλιά και τις διάρροιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.