Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ... Μείωση ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα της Θεσσαλονίκης

Καλύτερη είναι η εικόνα για τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τα στοιχεία από τα λύματα της πόλης και το ιικό φορτίο, ανέφερε σε δηλώσεις του «Re...

Καλύτερη είναι η εικόνα για τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τα στοιχεία από τα λύματα της πόλης και το ιικό φορτίο, ανέφερε σε δηλώσεις του «Real Fm 107,1» ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, λέγοντας όμως ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και είναι σημαντικό να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού.


«Ξεμπλοκάραμε», ανέρερε χαρακτηριστικά μιλώντας για τα λύματα στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Παπαϊωάννου και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν από τη διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος και τα οποία αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και την εξέλιξη στο «μέτωπο» του κορονοϊού.


Όπως ανέφερε, ο κ. Παπαϊωάννου, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%, γεγονός που σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα, η οποία είχε οριζοντιωθεί για περίπου επτά μέρες με τον πρύτανη να «χτυπά» τότε τον «κώδωνα» του κινδύνου, καταγράφει πτώση.


Σημειώνεται ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου είναι επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας που κάνει την έρευνα και παρακολουθεί τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-Cov-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης…


Σε επίπεδα 26ης και 27ης Οκτωβρίου οι τιμές


Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα. «Σήμερα βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Επισήμανε δε πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως», υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου.


«Ναι μεν πάμε καλύτερα αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε ακόμα, προσθέτοντας πως «δεν είμαστε στο επίπεδο εκείνο που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε την οποιαδήποτε άρση του όποιου μέτρου».


Σύμφωνα με το «GrTimes.gr», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης τομέων της οικονομίας, ο κύριος Παπαϊωάννου επέμεινε, πάντως, στην ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων, καθώς το «ιικό φορτίο υποβόσκει» και «είναι πολύ εύκολο να γίνει το ριμπάουντ προς τα πάνω όπως έγινε στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.