Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Επαναδιαπραγμάτευση και Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης ζητεί η Άγκυρα...!!!

Ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης έθεσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ. "Με τον Α' Παγκόσμιο Π...




Ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης της Λωζάνης έθεσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ. "Με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και με πολέμους που ακολούθησαν υπήρξαν κάποιες συνθήκες που δεν είναι ξεκάθαρες και ίσως αυτές έβαλαν τα θεμέλια των σημερινών συζητήσεων. Μια από αυτές είναι η Λωζάνη. Όμως πέρασαν 100 χρόνια, πιστεύω ότι αυτά μπορούμε να κάτσουμε να τα συζητήσουμε δια διαπραγματευτούμε", είπε χαρακτηριστικά,

Ο Ντομνέζ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, σύμφωνα με την "Καθημερινή", κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Αθήνα και δήλωσε πως "αν δείτε τι υποστηρίζει η Ελλάδα είναι σαν να μας εγκλωβίζει στις ακτές μας. Με τη βοήθεια του Θεού θα παραιτηθούν το συντομότερο δυνατό από αυτά τα λάθη τους", ανέφερε.

Πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπόσχεται στους πολίτες της χώρας πως θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας από το Διάστημα μέχρι και τη "Γαλάζια Πατρίδα". "Δημιουργούμε μια ισχυρή υποδομή αποτροπής. Στο πλαίσιο του στόχου μας να γίνουμε μια χώρα που κατευθύνει την τεχνολογία, από τη "Γαλάζια Πατρίδα", μέχρι και το Διάστημα, θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε κάθε τομέα", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του μετά το υπουργικό Συμβούλιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να προσεγγίσει διάφορες χώρες στο πλαίσιο της άρσης της απομόνωσης που έχει περιέλθει η Τουρκία και ανακοίνωσε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Μεγάλη Βρετανία, ενώ έκανε και άνοιγμα προς το Ισραήλ. "Ύστερα από διαπραγματεύσεις μεγάλης διάρκειας, φτάσαμε στο σημείο της υπογραφής συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Βρετανία. Τη Τρίτη (29/12) θα γίνει η υπογραφή αυτής της συμφωνίας. Αυτή θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία μετά την τελωνειακή ένωση", δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, ενώ ανέφερε ότι η Άγκυρα θα ήθελε καλύτερες σχέσεις με το Ισραήλ, σημείωσε πως διαφωνεί με τη στάση του Τελ Αβίβ για το Παλαιστινιακό.

Εν τω μεταξύ το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας προκαλεί ενόχληση στην Τουρκία, κι αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ. "Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια μόδα εξοπλισμού. Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας την Κυριακή στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιβύη. Μάλιστα για άλλη μια φορά κατηγόρησε την Αθήνα για προβοκατόρικες ενέργειες και προκλητικά βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.