Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαρηγιάννης: Οι επόμενοι δύο μήνες είναι οι πιο επικίνδυνοι

O καθηγητής υπογράμμισε ότι μπαίνουμε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Σε μεγάλα κέντρα όπως η Αττική, αναμένετ...

O καθηγητής υπογράμμισε ότι μπαίνουμε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο, λόγω των καιρικών συνθηκών.


Σε μεγάλα κέντρα όπως η Αττική, αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες ημέρες, διαπιστώνει ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ εκτιμά ότι γύρω στις 7 Ιανουαρίου, τα κρούσματα θα κινηθούν κοντά στα 800. «Είναι ένας αριθμός καλός, αλλά αυτή η πτώση θα είναι πιο αργή πανελλαδικά» σημείωσε.


Σύμφωνα με αυτό το στοιχείο, ο καθηγητής εκτιμά ότι θα είναι πρόωρο τα άνοιγμα των σχολείων. «Αυτό θα δώσει το έναυσμα για μια αναζωπύρωση γιατί αυτό έχει να κάνει με την κινητικότητα των γονέων», ανέφερε. Τόνισε ότι είναι σημαντικό όχι το πότε αλλά πιο πολύ το πώς θα ανοίξουν ξανά οι ανθρώπινες δραστηριότητες και πρότεινε τρόπους για να μειωθεί το ιικό φορτίο, όπως να υπάρξει περισσότερη τηλεργασία. Ο κ. Σαρηγιάννης, υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο γρήγορης επιστροφής στην κανονικότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, προσθέτοντας ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν μετά τις 20 Ιανουαρίου. Παράλληλα, επανέλαβε πως ακόμη και αν ανοίξουν, θα πρέπει να γίνεται σωστή απολύμανση του αέρος, κάτι που ισχύει, όπως είπε και στους χώρους εστίασης.


O καθηγητής υπογράμμισε ότι εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς υπάρχει η τάση οι χώροι να μένουν κλειστοί και να μην αερίζονται σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.