Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι δολοφόνοι «Γκρίζοι Λύκοι» απειλούν με εκτελέσεις την κοινότητα των Αρμενίων στη Γερμανία

Δεκάδες απειλητικές επιστολές φτάνουν καθημερινά σε σπίτια των Αρμενίων στη Γερμανία. Αποστολέας η ακροδεξιά τουρκική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκ...




Δεκάδες απειλητικές επιστολές φτάνουν καθημερινά σε σπίτια των Αρμενίων στη Γερμανία. Αποστολέας η ακροδεξιά τουρκική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», καθώς η σύγκρουση Αρμενίων–Αζέρων για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ μπορεί να έληξε μεν, αλλά αναζωπύρωσε το μίσος της ακροδεξιάς τουρκικής οργάνωσης για τους μετανάστες Αρμενικής καταγωγής, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Στο στόχαστρο των Γκρίζων Λύκων έχουν μπει ακόμη και τα μικρά παιδιά των Αρμενίων, που απειλούνται με θάνατο, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Στεκόμαστε δίπλα στα αδέρφια μας από το Αζερμπαϊτζάν και δεν θα επιτρέψουμε στα άθλια Αρμενικά σκυλιά της Αρμενίας να ζουν ειρηνικά στη Γερμανία» γράφει μία από τις επιστολές που παρέδωσε στις αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ο επικεφαλής της Αρμενικής Εκκλησίας στη Γερμανία, Σερόβπε Ισακανιάν.

«Σας γνωρίζουμε, ξέρουμε πού είναι τα παιδιά σας, μέρα και νύχτα» γράφει μια άλλη επιστολή με την υπογραφή «Γκρίζοι Λύκοι» που βρέθηκε σε γραμματοκιβώτια Αρμενίων στο Χανάου.

Στο Ανόβερο, μέλη της Αρμενικής εκκλησίας έχουν δεχθεί τόσες απειλές ώστε η λειτουργία να γίνεται με αστυνομική προστασία.

Τρομοκρατημένοι, οι Αρμένιοι μετανάστες έχουν ζητήσει την προστασία των γερμανικών Αρχών, αλλά -όπως γράφει η Die Welt «ανακύπτει το ερώτημα:

»Πώς γνωρίζουν οι Τούρκοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές τα σπίτια που κατοικούνται από τους Αρμένιους;

»Και όχι μόνο στο Χανάου, αλλά και στο Βερολίνο, την Κολωνία και το Αμβούργο;».

Η Αρμενικής καταγωγής Γερμανίδα ακτιβίστρια Γεκσά Μπακιρτσιάν λέει ότι δεν είναι καινούριο φαινόμενο η εγκληματική δράση των Γκρίζων Λύκων κατά των Αρμενίων στη Γερμανία.

«Υπήρξαν πολλές επιθέσεις εναντίον Αρμενίων ακτιβιστών, μετά την έγκριση τον Ιούνιο του 2016 από τη Γερμανική Βουλή του ψηφίσματος για τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915-16» λέει η Μπακιρτσιάν.

Πριν λίγες ημέρες, τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να τεθούν εκτός νόμου οι Γκρίζοι Λύκοι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί η σχετική απόφαση στη Γερμανική Βουλή.

Και ούτε αυτό το μέτρο φαίνεται ικανό να αναχαιτίσει την τρομοκρατική δράση τους.

Στη Γαλλία τέθηκε εκτός νόμου η ακροδεξιά οργάνωση και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να διαμαρτυρηθεί.

«Είναι απαράδεκτο αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να περιοριστεί με οποιονδήποτε τρόπο όταν πρόκειται για τον εαυτό τους, να περιορίζουν εύκολα την ελευθερία όταν σχετίζεται με άλλους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Έτσι, με τις ευλογίες του Τουρκικού κράτους, περισσότεροι από 200 υποστηρικτές των Γκρίζων Λύκων έκαναν στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της Ντιζόν, φωνάζοντας «Αλλάχ Αμπάρ» και απειλώντας επίσης τους Αρμένιους.

Οι ηγέτες τους δεν διστάζουν μάλιστα να ανακοινώνουν τις δράσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Και να ανεβάζουν φωτογραφίες, όπως το μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων σε μια πόλη κοντά στη Λυών, το οποίο βεβήλωσαν γράφοντας με σπρέι Bozkurtlar, όπως είναι γνωστή η οργάνωση στην Τουρκία, αλλά και τα αρχικά «RΤΕ» -του ονόματος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον περασμένο μήνα, Ολλανδοί βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση Ρούτε να θέσει εκτός νόμου τους Γκρίζους Λύκους και να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να εφαρμόσει την απαγόρευση.

Το 2019, η Αυστρία απαγόρευσε επίσης τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό που συμβολίζει τους Γκρίζους Λύκους.

Ο κουρδικής καταγωγής Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Αλί Ερτάν Τοπράκ λέει ότι «οι Γκρίζοι Λύκοι δεν απειλούν μόνο τους Αρμένιους στη Γερμανία, αλλά Αριστερούς, Αλεβίτες και Κούρδους, που επικρίνουν την πολιτική της Τουρκίας».

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κινητοποίησαν τους Γκρίζους Λύκους για να κάνουν το βρώμικο έργο της Άγκυρας, λένε Αρμένιοι ειδικοί, αφού ξέσπασαν οι μάχες μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.