Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικά μουσεία διαφημίζουν χρυσά νομίσματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ένα χρυσό νόμισμα της εποχής του Μέγα Έλληνα Στρατηλάτη Αλέξανδρου διαφημίζουν οι Τούρκοι μέσα από τον επίσημο λογαριασμό στο twitter των τ...





Ένα χρυσό νόμισμα της εποχής του Μέγα Έλληνα Στρατηλάτη Αλέξανδρου διαφημίζουν οι Τούρκοι μέσα από τον επίσημο λογαριασμό στο twitter των τουρκικών μουσείων.

Όπως σημειώνεται, το νόμισμα από το Μακεδονικό Βασίλειο δημιουργήθηκε για να τιμήσει τη νίκη στον πόλεμο του Ίσου μεταξύ του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Δαρείου Β.

Από την μια πλευρά το νόμισμα έχει την κεφαλή της θεάς Αθηνάς με κορινθιακό κράνος και πίσω γράφει «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» και εικονίζεται ο φλογοβόλος κεραυνός-όπλο του Διός.

Tα νομίσματα είναι από την περιοχή Ικόνιο, που είναι μια πόλη στην κεντρική Τουρκία στο υψίπεδο της Ανατολίας (στην αρχαία Φρυγία). Η αρχαία Λυκαονία, στο κέντρο της οποία βρίσκεται το Ικόνιο, αποτελούσε γειτονικό κράτος της Καππαδοκίας από δυτικά. Την εποχή των Περσικών Πολέμων περιελάμβανε και το μεγαλύτερο μέρος της υστερότερης Καταονίας. Προς Νότου η οροσειρά του Ταύρου την χώριζε από την Κιλικία, ενώ το Ικόνιο όπως αναφέρεται στο ιστορικό σύγγραμμα Κύρου Ανάβασις του Ξενοφώντος, ήταν πόλη της Φρυγίας, στα δυτικά.

Παρόμοια νομίσματα τα οποία προέρχονται από την περιοχή της Αμφίπολης. είχε βγάλει σε δημοπρασία πριν από μερικά χρόνιά ο γερμανικός οίκος δημοπρασιών Gorny and Μosch.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.